Рябошапка звинуватив Баканова у блокуванні експертизи про виведення грошей з "ПриватБанку"
Рябошапка звинуватив Баканова у блокуванні експертизи про виведення грошей з "ПриватБанку"

Рябошапка звинуватив Баканова у блокуванні експертизи про виведення грошей з "ПриватБанку"

Колишній генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що очільник СБУ Іван Баканов блокує проведення ключової експертизи в одній із справ Національного антикорупційного бюро про виведення грошей з "ПриватБанку".

Про це він написав у своїй колонці на "УП".

Рябошапка зазначив, що декілька місяців "заблокована керівництвом СБУ експертиза рятує організаторів мільярдної схеми від повідомлення про підозру". 

"Ще одне надважливе для України провадження може бути швидко завершено, щойно друг президента, Голова СБУ, розблокує проведення ключової експертизи в одному із проваджень НАБУ щодо "Приватбанку", - йдеться в дописі.

Нагадаємо, 3 березня у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Згідно з карткою проєкту, ініціаторами є низка депутатів від "Слуги народу", "Опозиційної платформи – За життя" та один позафракційний. Згодом комітет ВР із правоохоронної діяльності рекомендував винести на голосування постанову про недовіру Рябошапці.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що депутати налаштовані висловити йому недовіру. На думку політика, важливою передумовою цього стала відсутність прогресу у справах супроти попереднього президента Петра Порошенка.

Надвечір 5 березня Верховна Рада України зібралася на позачергове засідання. До порядку денного було внесено питання про висловлення недовіри генеральному прокуророві Руслану Рябошапці. За відповідне рішення проголосували 263 депутати. На посаді він протримався півроку.

Відео Суд зобов'язав "ПриватБанк" виплатити родині Суркісів понад 250 млн доларів

Столичний апеляційний суд зобов'язав "Приватбанк" виплатити родині Суркісів понад 250 млн доларів. Судді залишили у силі рішення, яке ще у лютому ухвалив Печерський суд.  Ця справа тягнеться вже кілька років.  

Суд зобов'язав "ПриватБанк" виплатити родині Суркісів понад 250 млн доларів
Джерело матеріала
loader
loader