Венедіктова про акції протесту під її будинком: Правозахисники не плюють в пісочниці
Венедіктова про акції протесту під її будинком: Правозахисники не плюють в пісочниці

Венедіктова про акції протесту під її будинком: Правозахисники не плюють в пісочниці

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова відреагувала на акцію протесту під своїм будинком активістів ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк". Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, вона обурилася через те, що учасники акції "налякали пенсіонерів" своїм протестом. Генпрокурор заявила, що в Україні досить багато було зроблено для реформування прокуратури та судової системи. Також Венедиктова перерахувала інші напрацювання, зокрема і у справі вбивства радника мера Херсона Катерини Гандзюк.

"Правозахисники не приходять волати на дитячі майданчики, не плюють в пісочницю, не лякають пенсіонерів... Правозахисники – це зовсім про інше... Два роки розслідування, кількість слідчих і прокурорів, що в рази перевищує кількість осіб з фаєрами – це не те, є тільки власне бачення, як має бути, але це також неточно. 55 томів справи – не цікавить. Ви хочете правди? Почався процес ознайомлення з матеріалами слідства", – заявила генпрокурор.

Нагадаємо, ввечері 27 квітня близько сотні людей прийшли до Офісу президента з вимогою не передавати в суд справу про вбивство активістки Катерини Гандзюк до того моменту, як у підозрюваних будуть відібрані свідчення. Згодом активісти вирушили до будинку генпрокурора Ірини Венедиктової.

Крім того, учасники мітингу вимагали звільнить Венедіктову, яка, на їх думку, навмисно саботувала розслідування справи.

27 квітня про завершення досудового розслідування по справі Гандзюк повідомила Служба безпеки України.

Теги за темою
Гандзюк
Джерело матеріала
loader