Кулеба назвав основну мету "нормандської зустрічі" голів МЗС 30 квітня
Кулеба назвав основну мету "нормандської зустрічі" голів МЗС 30 квітня

Кулеба назвав основну мету "нормандської зустрічі" голів МЗС 30 квітня

Основна мета "віртуальної" зустрічі у четвер міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" - оцінити те, що було зроблено з моменту Паризького саміту і до 30 квітня.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу у вівторок.

"Відеоконференція відбудеться у цей четвер, 30 квітня.

Будуть всі чотири міністри закордонних справ.

Я дякую їм усім за те, що вони погодились взяти участь у цьому заході.

Давно назріла потреба у розмові міністрів "нормандського формату", адже ми бачимо, що рішення Паризького саміту пробуксовують.

Нам потрібно надати імпульс на шляху до їх виконання для того, щоб відкрити шлях до наступного саміту в Берліні, де потрібно буде досягати нових домовленостей і рухатись шляхом до припинення війни, до деокупації українських територій і, зрештою, до припинення російської агресії загалом.

Тому основна мета цієї зустрічі, по-перше, оцінити те, що було зроблено з моменту Паризького саміту і до цього четверга", - зазначив міністр.

З його слів, на думку української сторони, тут з позитиву можна відзначити лише обмін і повернення незаконно утримуваних громадян.

"Друге - спробувати, і це буде напевно найскладніша частина розмови, встановити причини, чому на інших напрямах, з інших питань - у нас відбувається стагнація.

Третій елемент - знайти і напрацювати нариси рішень для наявних проблем і надати імпульс ТКГ для того, щоб вона безпосередньо опікувалась розробкою детальних рішень та їх імплементацією", - заявив Кулеба.

Джерело матеріала
loader
loader