"Нормандська четвірка" проведе зустріч по відеозв'язку у четвер, - Кулеба
"Нормандська четвірка" проведе зустріч по відеозв'язку у четвер, - Кулеба

"Нормандська четвірка" проведе зустріч по відеозв'язку у четвер, - Кулеба

Відеоконференція глав МЗС України, Німеччини, Франції та Росії (у "нормандському форматі") відбудеться в четвер, 30 квітня. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає "Інтерфакс-Україна".

"Відеоконференція відбудеться в цей четвер, 30 квітня. Будуть всі чотири міністри закордонних справ. Я дякую їм за те, що вони погодилися взяти участь у цьому заході. Давно назріла необхідність у розмові міністрів "нормандського формату", адже ми бачимо, що рішення нормандського паризького саміту пробуксовують, і нам треба дати імпульс на шляху до їх виконання, для того, щоб відкрити шлях до наступного саміту в Берліні, де треба буде досягати нових домовленостей і рухатися шляхом до припинення війни, деокупації українських територій і, врешті-решт, до припинення російської агресії в цілому", - сказав він.

Міністр зазначив, що однією з ключових цілей майбутньої зустрічі є оцінка того, що було зроблено з моменту паризького саміту і до 30 квітня.

"На думку української сторони, тут з позитиву можна відзначити тільки обміни та повернення незаконно утримуваних громадян, які відбулися", - сказав Кулеба.

"Друге, спробувати - і це буде, напевно, найскладніша частина розмови - встановити причини, чому на інших напрямках, з інших питань у нас відбувається стагнація", - продовжив глава МЗС України.

Третім елементом переговорів він вказав "розробити якісь, принаймні, нариси рішень для наявних проблем і дати імпульс Тристоронньої контактної групи для того, щоб вона вже безпосередньо займалася розробкою детальних рішень та їх імплементації".

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що майбутні переговори у форматі відеоконференції глав МЗС "нормандської четвірки" навряд чи принесуть результат.

Нагадаємо, що тристороння контактна група з врегулювання конфлікту на Донбасі домовилася про створення консультативної ради. До нього мають увійти по 10 представників від України і бойовиків "ЛДНР" з правом вирішального голосу, а також по одному представнику від ОБСЄ, Німеччини, Франції і Росії з правом дорадчого голосу.

Теги за темою
МЗС України
Джерело матеріала
loader
loader