Хочете читати новини в іншому форматі?.
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.
Підписатись можна ТУТ.
Відомий український дієтолог Світлана Фус розповіла про переваги одного з найважливіших продуктів тваринного походження, який є постійним продуктом в нашому раціоні – про яйця.
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.
Loading...
Лікар розповіла про найбільш корисні властивості цього продукту і спростувала поширені гастрономічні міфи.
“Всупереч поширеній думці, яйця не підвищують рівень холестерину, оскільки холестерин, який потрапляє в організм з харчовими продуктами, не відкладається в судинах.
Відкладається тільки наш власний, який виробляє печінка.
Яйця, навпаки, впливають на зниження рівня “поганого” холестерину, завдяки лецитину”, – пише лікар.
Популярні новини зараз.
Алла Пугачова померла: ЗМІ зробили страшну заяву.
Город і дача: посівний календар на квітень-2020.
До Землі летить космічний “вбивця”: усі подробиці.
Світлана Фус також нагадала, що саме яйця є одними з найбільш цінних натуральних продуктів.
Вони мають здатність підвищувати імунітет, допомагати в боротьбі з несприятливим впливом навколишнього середовища, інфекціями і стресами, нормалізувати обмін речовин, а також допомагають майбутнім мамам виносити здорових малюків.
“Про що слід пам’ятати: яйця можуть викликати алергію.
Непереносимість буває різною – тільки жовтків, тільки білків, того і іншого.
Алергіки повинні обов’язково відстежувати “приховані” яйця в харчових продуктах”, – радить дієтолог.
Варто зауважити, що в яйцях можуть знаходитися сальмонели, тому вживати яйця найкраще тільки приготованими.
“Уникайте рецептів з сирими яйцями, якщо не впевнені в їх походженні, смажте яєчню до затвердіння жовтка, варіть яйця не менше двох хвилин”, – порадила дієтолог.
Раніше повідомлялося про продукти, які можуть призвести до безпліддя.
Речовини, що містяться у фастфуді, здатні проникати в яйцеклітини і порушувати їх роботу.
До того ж жири, цукор і сіль можуть змінювати обмінні процеси і заважати нормальній роботі статевих органів.