Уряд допоможе українським заробітчанам організовано дістатися на сезонні роботи за кордон - Пристайко
Уряд допоможе українським заробітчанам організовано дістатися на сезонні роботи за кордон - Пристайко

Уряд допоможе українським заробітчанам організовано дістатися на сезонні роботи за кордон - Пристайко

Фінляндія щороку залучає до сезонних робіт від 12 до 15 тисяч українців, тож уряд України допоможе працівникам організовано дістатися до місця призначення.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Вадим Пристайко під час розмови з надзвичайною і повноважною пані послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне.

"Разом із фінськими колегами уряд України допоможе українським працівникам організовано дістатися на сезонні роботи. Це включає організацію необхідної кількості авіарейсів. Звичайно, безпека при цьому є найвищим пріоритетом", - запевнив він.

Також Пристайко наголосив, що для роботодавців залишається незмінною умова щодо легального працевлаштування українських працівників, забезпечення якісної медичної страховки та проведення обсервації.

Своєю чергою Лайне зазначила, що Фінляндія відчуває гостру нестачу робочої сили для сезонних робіт.

"Українські працівники зарекомендували себе дуже добре. Вони відповідальні, порядні, працьовиті і ми будемо раді можливості цього року знову залучити їх до роботи у сільському та лісовому господарстві та інших сферах", - сказала вона.

Окремо Пристайко розповів, що в Урядовому офісі наразі опрацьовуються відповідні запити з Австрії, Фінляндії, Данії, Норвегії та інших країн.

Нагадаємо, 28 квітня Міністерство закордонних справ України заявило, що вважає нелогічним вивезення українських робітників на заробітки до держав-партнерів у контексті ситуації з пандемією коронавірусу в світі.

29 квітня в аеропорту "Бориспіль" заблокували виліт чартера з заробітчанами, які прямували до Лондона. 116 пасажирів багато годин чекали дозволу полетіти до Британії. І тільки майже за добу виліт дозволили. У соцмережах дії уряду назвали "поверненням на кріпацтва".

Пізніше Пристайко заявив, що йому доручили вести перемовини з країнами, які хочуть залучити українців до сезонних робіт. 

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader