У МОЗ розповіли, коли запрацює метро
У МОЗ розповіли, коли запрацює метро

У МОЗ розповіли, коли запрацює метро

Метро в Києві, Харкові та Дніпрі запрацює на четвертому етапі виходу з карантину. Тобто коли епідемія нового коронавірусу COVID-19 остаточно піде на спад.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Метро ми передбачали відкрити на четвертому етапі, коли протягом 10 днів поспіль кількість нових не пов'язаних між собою випадків захворювання буде менше ніж п'ять на область. Оскільки ми говоримо про метро, то це місто Київ, Харків та Дніпро", - сказав Ляшко.

Тобто відкриття метро, попередньо, можливе в середині червня.

Ухвалення рішення про відкриття метро буде цілком залежати від епідемічної ситуації в країні.

"Якщо говорити про п'ять не пов'язаних випадків, то зрозуміло, що в такому випадку епідемія остаточно йде на спад. Подивимось, як вийде, чи зможемо ми так довго не відкривати метро з економічної точки зору. Знову ж таки, це буде питанням дискусії та відстежування кількості випадків, готовності системи охорони здоров’я їх приймати", - зазначив Ляшко.

Зазначимо, що від 11 травня в Україні скасують частину карантинних заходів. Наступний перегляд запланований від 22 травня. У захисних масках, скоріше за все, українців змусять ходити до осені.

Джерело матеріала
loader
loader