В Україні масковий режим можуть продовжити до кінця року, - Ляшко
В Україні масковий режим можуть продовжити до кінця року, - Ляшко

В Україні масковий режим можуть продовжити до кінця року, - Ляшко

Масковий режим можуть продовжити до кінця року, якщо сезонність не буде впливати на поширення коронавірусної інфекції. Про це заявив заступник Міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє "РБК-Україна".

Однак в МОЗ все ж розраховують на те, що на коронавірус буде впливати сезонність і масковий режим вдасться продовжити максимум до кінця літа. 

"Якщо кількість випадків буде йти до зниження, поліпшуватися, то, можливо, і не все літо ми будемо ходити в масках, а досить швидко вийдемо. Можливо, і дитячі садочки відкриємо. Якщо будемо бачити, що сезонність не впливає на поширення інфекції, тоді буде складніше. Тоді будемо балансувати на цих 350-500 випадках, і маска стане з нами невід'ємним другом до кінця цього року", - сказав Віктор Ляшко.

Він додав, що в масках, з антисептиками і соціальною дистанцією доведеться жити до тих пір, поки не закінчиться карантин. Також відомо, що вже 22 травня уряд перегляне наступний етап виходу з карантину. 

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив карантин до 22 травня. Однак вже 11 травня в Україні розпочнеться перший етап виходу з карантину, внаслідок чого дозволяється відвідувати парки, сквери, салони краси, стоматологічні кабінети, магазини одягу, а також літні майданчики кафе і ресторанів.
Теги за темою
Коронавірус в Україні Карантин епідемія коронавірусу
Джерело матеріала
loader
loader