У МОЗ провели нараду з президентом та прем'єром щодо виплат медикам, - Степанов
У МОЗ провели нараду з президентом та прем'єром щодо виплат медикам, - Степанов

У МОЗ провели нараду з президентом та прем'єром щодо виплат медикам, - Степанов

Міністр охрони здоров'я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу розповів, що разом із президентом та прем'єр- міністром обговорили 300% виплати медикам за березень та квітень. Трансляцію брифінгу здійснював телеканал "112 Україна".

"Вчора у нас відбулася селекторна нарада під головуванням президента України. У ній брали участь прем’єр-міністр України, голова ОП, голови обласних держадміністрацій. Тематика наради була виплати 300% заробітної плати медикам, які працюють з хворими на коронавірус", - повідомив Степанов.

Він також зазначив, що обговорення стосувалось двох тем: закінчення виплат за березень і виплати за квітень. Щодо першого, то виплати у більшості областей вже завершили. 

"Залежно від кількості хворих, які були у березні, усі голови обласних держадміністрацій склали списки лікарень, де лікувалися хворі, кількість медичних працівників по екстреній медичній допомозі – відповідно до цього були розраховані суми, що були перераховані", - додав міністр.

Максим Степанов також зазначив, що у деяких областях виникли "певні бюрократичні колізії", що потребують врегулювання: виплати були здійснені у неповному обсязі. Проте це питання має бути вирішено найближчими днями.

"Що стосується виплат за квітень, я з великим розумінням ставлюся до наших медичних працівників, які вже повинні були отримати усю заробітну плату, всі виплати за квітень, але у зв’язку з пізнім прийняттям змін до закону про державний бюджет у нас затягнувся цей процес", - прозвітував очільник МОЗ.

Нагадаємо, що протягом останньої доби в Україні зафіксовано 402 нові випадки інфікування коронавірусом. Крім того, померло 14 осіб, а одужало - 343.

Теги за темою
Максим Степанов
Джерело матеріала
loader
loader