Росія та Німеччина проводять таємні переговори по Донбасу, – ЗМІ
Росія та Німеччина проводять таємні переговори по Донбасу, – ЗМІ

Росія та Німеччина проводять таємні переговори по Донбасу, – ЗМІ

Німеччина та Росія вирішили провести таємні переговори щодо ситуації на Донбасі. Для цього в Берлін прибув куратор від Кремля в цьому питанні заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак

Офіційної інформації про переговори за участі Козака в Берліні ніде немає. Про те, що російський чиновник відправився до Німеччини на двосторонні переговори щодо ситуації на Сході України, пише РБК з посиланням на власні джерела. 

Про що будуть говорити Росія та Німеччина

Видання зазначає, що Німеччина запросила російського представника, щоб "краще зрозуміти лінію" Москви на переговорах з врегулювання конфлікту. Відтак інші країни на переговори не запросили.

Чому саме Дмитро Козак відправився на переговори

Попри це, переговори вирішили провести не онлайн, а особисто.

"Козак – головний парламентер з боку Росії по Україні. Ймовірно, є питання, які змусили його терміново прилетіти до Берліна для спілкування з кимось віч-на-віч всупереч карантинним обмеженням та санкціям Євросоюзу", – заявило джерело видання РБК.

Відзначимо, що Дмитро Козак з 2014 року включений до списку санкцій ЄС. Однак це не завадило йому прибути на переговори до Берліна.

Саме за участі Козака в Мінську Тристороння контактна група підписала 11 березня документ про створення консультативної ради. Росія переконує, що в цьому документі йдеться про узаконення представників окупаційних сил на Донбасі. Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, який підписав цей документ, заперечує цей факт.

Коли наступна зустріч у Нормандському форматі

Остання зустріч "нормандської четвірки" була 9 грудня 2019 року. Це була перша зустріч ще з 2016 року. Тоді учасники зустрічі домовилися, що наступного разу зберуться через 4 місяці – саме у квітня 2020 року. Однак переговорний процес був ускладнений пандемією коронавірусу.

Натомість 30 квітня відбулися переговори глав МЗС. Вони обговорили в першу чергу безпекові питання врегулювання ситуації на Донбасі та обмін полоненими. Все про переговори – читайте за посиланням.

Теги за темою
Росія Новини України Новини політики Нормандский формат Ігор Саджениця
Джерело матеріала
loader
loader