Коронакриза в Україні: в Мінекономіки розповіли, як створять 500 тис нових робочих місць
Коронакриза в Україні: в Мінекономіки розповіли, як створять 500 тис нових робочих місць

Коронакриза в Україні: в Мінекономіки розповіли, як створять 500 тис нових робочих місць

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства прогнозує зростання безробіття в Україні в 2020 році до 9,4%, тож ними було проаналізоване «обличчя безробітного» і вже готуються робочі місця.

Про це під час засідання Кабміну повідомив міністр економічного розвитку Ігор Петрашко.

«Згідно з методологією Міжнародної організації охорони праці, рівень безробіття становитиме 9,4%, що є суттєвим зростанням порівняно з 8,2% минулого року», - сказав міністр.

За його словами, найбільше безробітних реєструють у таких секторах економіки: торгівля та ремонт, сільське господарство, переробна промисловість і державне управління.  Він наголосив, що зараз понад 486 тисяч людей знаходяться в реєстрі по безробіттю. Тож вже давно в Україні йде роботу по створенню робочих місць в конкретних напрямках.

« Це будівництво доріг і інфраструктури. Планується створити близько 154 тисячі робочих місць, сфера благоустрою - 150 тисяч місць, які переважно будуть створені на місцях. Повернення робочих місць в мікро і малі підприємства, де людей вже встигли звільнити. А також заповнення вакантних місць у Державній службі надзвичайних ситуацій. А ще стимулювання підприємницької діяльності, будівництво інфраструктурних об’єктів та інші», - зазначив міністр.

Він наголосив, що загальна цифра вакансій 500 тисяч і що деякі з програм вже профінансовані.

Нагадаємо, що економічне становище США найгіршез часів Великої депресії. Американське міністерство праці звело статистику на ринку праці за квітень - цього звіту усі чекали, аби зрозуміти, наскільки боляче вдарив коронавірус по економіці країни. Понад 20 мільйонів американців залишилися без роботи тільки в квітні - такого країна не бачила з часів, коли цю статистику почали вести в 1948. 

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader