Вітренко повідомив, що його звільняють із "Нафтогазу", та жорстко розкритикував Коболєва
Вітренко повідомив, що його звільняють із "Нафтогазу", та жорстко розкритикував Коболєва

Вітренко повідомив, що його звільняють із "Нафтогазу", та жорстко розкритикував Коболєва

Виконавчий директор компанії "Нафтогаз" Юрій Вітренко заявив, що його звільняють. Він зазначив що його посада буде скорочена.

Про це він написав у своєму Facebook.

На його думку, причиною звільнення є те, що наразі для влади не є пріоритетом боротьба проти російської агресії в енергетичній сфері.

"У такій ситуації найбільш логічне пояснення, чому мене звільняють — зараз не є пріоритетом боротьба проти російської агресії, зокрема ефективний захист інтересів України у відносинах з Газпромом. Так само не є пріоритетом боротьба з корупцією, зокрема з її причинами в газовому секторі. Виходить, є інші пріоритети, які, на жаль, стали бар’єром на шляху зближення з Європою, зміни правил всередині країни на європейські, примушення Росії грати за цивілізованими правилами по відношенню до України", - повідомив Вітренко.

За його словами, останньою краплею у питанні його звільнення могла стати підготовка нового позову до Росії на 17 мільярдів доларів.

Водночас Вітренко жорстко розкритикував голову правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва та розкрив деталі конфлікту між ними.

"Ні, Коболєва не звільняють. Навпаки, Коболєву Кабмін, знову без жодного конкурсу, продовжив контракт на чотири роки. І тепер Коболєв фактично звільняє мене. Ми самі допомогли Коболєву створити його імідж. Так, Нафтогаз платить за його особистий піар, але це не головне. Ми хотіли змін у владі. Ми хотіли "нові обличчя". Нам потрібно було разом із владою захищати Україну від російської агресії. Нам потрібно було, щоб влада проводила реформи, які можуть привести нас в Європу. А потім ми боялися "виносити сміття з хати", переживаючи, що це допоможе нашим опонентам критикувати наш європейський вибір",- повідомив він.

Вітренко вважає, що ініціатором його звільнення з "Нафтогазу" є саме Коболєв. Зокрема, на його думку, саме Коболєв є винним у провалах діяльності компанії.

"Моє звільнення — це реакція Коболєва на незручну правду, у якій він бачить загрозу для свого крісла. У свою чергу, цим користуються ті, хто тримає Коболєва в цьому кріслі. Я Коболєву в очі казав про те, що його провали як керівника перекреслюють досягнення нашої команди в "Нафтогазі" і дискредитують реформи. Що його недостатній рівень компетентності та морально-етичних якостей є проблемою для трансформації "Нафтогазу" в ефективну національну компанію. Що це передусім негативно впливає на здатність України успішно протистояти Росії, боротися з корупцією, розвивати економіку. Що останнім часом це виглядає як паразитування. Я казав про це і Наглядовій раді", - зазначив керівник "Нафтогазу".

⚡️ Друзі! Мене щойно формально попередили, що мою посаду скорочують, і це означає, що через два місяця мене звільнять з...

Опубліковано Юрій Вітренко - Yuriy Vitrenko Середа, 13 травня 2020 р.

Нагадаємо, у березні Кабінет міністрів України погодився подовжити контракт із головою правління "Нафтогазу" Андрієм Коболєвим ще на 4 роки. За даними ЗМІ, за новим контрактом Коболєву знизять зарплату майже удвічі, а також скасують усі премії. Натомість йому поставлено і низку завдань, зокрема щодо збільшення видобутку газу в країні та виконання плану надходжень до бюджету.

Відео Хто такий Юрій Вітренко і чому звернув на себе увагу преси

Йому пророкують прем'єрське крісло. Економіст Юрій Вітренко: хто він такий і чому звернув на себе увагу преси? Подробиці в Сніданку просто зараз.  

Хто такий Юрій Вітренко і чому звернув на себе увагу преси
Джерело матеріала
loader
loader