"Тіньовий прем'єр" Саакашвілі не хоче, щоб Україна "ходила на уклін" до МВФ
"Тіньовий прем'єр" Саакашвілі не хоче, щоб Україна "ходила на уклін" до МВФ

"Тіньовий прем'єр" Саакашвілі не хоче, щоб Україна "ходила на уклін" до МВФ

Міхеїл Саакашвілі категорично заперечив, що є "тіньовим прем'єром", а також вкотре запевнив, що має на меті лише допомагати президентові проводити реформи. Причому робити це, на його думку, треба без допомоги МВФ.

Не "тіньовий прем'єр", а "командний гравець"

Новий очільник виконкому Нацради реформ Міхеіл Саакашвілі в ефірі "Право на владу" 14 травня заявив, що "тіньовим прем'єр-міністром" бути в Україні не має наміру.

Про це у Саакашвілі запитала ведуча: мовляв, його промова схожа не на слова радника, а на слова "тіньового прем'єра". І експрезидент Грузії відповів так: "Ні. Авжеж, ні. Це не зовсім коректна інтерпретація".

У країні є прем'єр і уряд – конкретні. У країні головним генератором змін може бути тільки президент. Влада і мандат зараз тільки у президента. Я – для того, щоб допомогти йому здійснити свою функцію,
– наголосив політик.

І додав, що не має жодних "інших амбіцій або цілей", адже у першу чергу є "командним гравцем".

Про відмову від кредитів МВФ

Цікаво, що у цьому ж ефірі Саакашвілі зауважив наступне: мовляв, так, Україна зараз повинна працювати з МВФ, але Фонд дає "грошей рівно стільки, щоб ми просто розраховувалися за зовнішні борги".

Ми через це змушені постійно ходити на уклін. У свій час в Грузії я відмовився від послуг МВФ. Думаю, Україна потенційно сильна достатньо, щоб зробити так само,
– підсумував Саакашвілі.

Президент України Володимир Зеленський 7 травня призначив Міхеіла Саакашвілі головою виконавчого комітету Національної ради реформ. Хоча перед тим активно мовилося про ймовірне віцепрем'єрство політика.


Стосунки Саакашвілі з Україною / Інфографіка 24 каналу

Теги за темою
Новини України Новини політики МВФ Олесь Друкач
Джерело матеріала
loader
loader