Степанов розповів як відбуватиметься фінансування медицини у 2020 році
Степанов розповів як відбуватиметься фінансування медицини у 2020 році

Степанов розповів як відбуватиметься фінансування медицини у 2020 році

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу розповів як відбуватиметься фінансування медицини у 2020 році. Трансляцію брифінгу здійснював телеканал "112 Україна".

"Якщо ми говоримо суто по цифрах, я вважаю, що ми повинні надати фінансування в умовах діючого законодавства, де у нас є відповідний закон про програму медичних гарантій. Ми повинні профінансувати на рівні не менше 2019 року", - повідомив Степанов.

Також він зазначив, що у 2020 році збільшено фінансовий ресурс на фінансування медицини, в тому числі на спеціалізовану і високоспеціалізовану допомогу, так звану вторинну ланку.

"Ми повинні визначитися з пріоритетами і чесно сказати, перш за все українцям, що саме ми можемо у повному обсязі покрити. Якщо аналізувати тарифи, які запроваджені і які на папері покривають надання будь-якої допомоги, то це не так, це банальний обман", - заявив очільник МОЗ.

Степанов додав,  що має на меті створити такий тариф, який справді покриватиме надану допомогу і дозволить підвищи якість медицини. Зокрема він наголосив на екстренній медицині, яка у деяких областях може втратити до 30% бригад через недофінансування.

"Якщо ми кажемо про фінансування, наприклад, інфаркту міокарда або інсульту, ці тарифи дійсно повинні покривати усю вартість надання цієї медичної допомоги. Це буде чесно перед українцями, які так розраховували на реформовану медицину", - також додав міністр.

Згадав Степанов і про заробітну плату лікарів. Її з першого липня планують підвищити на 50%. Наразі МОЗ закінчує розрахунки для того, щоб узгоджувати ці позиції з Міністерством фінансів та виносити на голосування уряду.

Теги за темою
Максим Степанов
Джерело матеріала
loader
loader