СБУ перевірить інтерв'ю Гордона з Гіркиним
СБУ перевірить інтерв'ю Гордона з Гіркиним

СБУ перевірить інтерв'ю Гордона з Гіркиним

Служба безпеки України і Офіс генерального прокурора проведе перевірку інтерв'ю журналіста Дмитра Гордона з колишнім так званим "міністром оборони ДНР" Ігорем Стрелков (Гиркіним).

Про це повідомив заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов у коментарі Українській правді.

"Використання органами прокуратури та досудового розслідування інформації з інтерв'ю підозрюваних та обвинувачених осіб досить поширена світова практика. Такі інтерв'ю цінні додатковими фактажем, деталями. Наприклад, так звана "прокурор" Криму підтвердила, що їй відомо про підозру і кримінальне переслідування проти неї в Україні", -зазначив Мамедов.

Заступник генпрокурора повідомив, що Гиркин розповів про конкретні факти вчинення ним особливо тяжких злочинів. Він також запевнив, що ці дані будуть детально проаналізовані прокурорами і слідчими.

Так само не виключається можливість, що в подальшому ця інформація стане предметом розгляду та розслідування серйозних порушень міжнародного гуманітарного права – військових злочинів і злочинів проти людяності, в тому числі в міжнародних судових інстанціях.

Мова йде про відомості, які свідчать про контроль і поставках зброї незаконним збройним формуванням з боку Російської Федерації.

СБУ теж обіцяє відреагувати на інтерв'ю, проте не повідомляє, яким чином: "СБУ вивчить ситуацію навколо інтерв'ю з Гиркиним".

Нагадаємо, 18 травня Гордон проводив інтерв'ю з терористом Стрелковим. Станом на 21:30 їхня розмова тривала майже 3,5 години.

Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader
loader