Україна та Угорщина мають підписати меморандум через мовний конфлікт
Україна та Угорщина мають підписати меморандум через мовний конфлікт

Україна та Угорщина мають підписати меморандум через мовний конфлікт

Володимир Зеленський заявив, що він планує підписати меморандум з Угорщиною. На його думку, це допоможе врегулювати мовний конфлікт.

Водночас президент наголосив, що нацменшини повинні знати державну мову. Про це Зеленський сказав під час пресконференції, передає 24 канал. 

Зеленський додав, що сподівається найближчим часом розв'язати це питання.

Пан Орбан (угорський прем'єр-міністр – 24 канал) протягом року шукає зі мною зустріч. Я сказав, що готовий до зустрічі. Я хотів би, щоб ми підписали меморандум всього: і безпекової ситуації, поваги, меморандум поваги до історії. У нас непрості поки відносини з Угорщиною, але я думаю ми це питання найближчим часом вирішимо,
– заявив він.

Зеленський наголосив, що для багатьох жителів України українська мова не є рідною, але всі громадяни повинні знати державну мову.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан планує здійснити візит в Україну, щоб зустрітися з Зеленським після завершення пандемії коронавірусу. Дати візиту сторони планують узгодити після закінчення пандемії.

Що відомо про стосунки України та Угорщини: головне

  • Україна та Угорщина має складні стосунки, зокрема і через мовне питання. Так, Угорщина блокує членство України у НАТО через закон про мову.
  • Угорщина незадоволена українськими законами про освіту та мову й звинувачує Україну у нібито недотриманні прав нацменшин.
  • У МЗС Угорщини сподіваються на президента Зеленського, разом з яким зможуть вирішити "проблемні питання", що стосуються угорської національної меншини в Україні.
Теги за темою
Володимир Зеленський Новини України Новини політики Угорщина Президент України Альона Захарова
Джерело матеріала
loader
loader