Зеленський відповів бойовику Пасічнику: "Якщо по нас стріляють – ми відповідатимемо"
Зеленський відповів бойовику Пасічнику: "Якщо по нас стріляють – ми відповідатимемо"

Зеленський відповів бойовику Пасічнику: "Якщо по нас стріляють – ми відповідатимемо"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські військові на Донбасі стріляють тільки у відповідь, але першими вогонь не відкривають. Так президент прокоментував своє твердження, що треба просто перестати стріляти, а також звинувачення ватажка бойовиків Леоніда Пасічника на адресу ЗСУ.

Бойовики звинуватили ЗСУ в обстрілі

Раніше ватажок проросійських бойовиків Леонід Луганщини Пасічник хибно звинуватив українських військових в обстрілі ЛЕП "Михайлівка-Комунарська", ремонтної бригади, яка працювала на ній, і патруля ОБСЄ. Зеленський заявив на пресконференції, що після цього Пасічник терміново скликав засідання мінської контактної групи, повідомляє 24 канал.

Що відповів Зеленський

Президент також укотре наголосив, що українські військові не відкривають вогонь першми.

Що стосується просто припинити стріляти – це складний процес. Я ніколи не закликав, щоби наша армія не відповідала. Я хотів показати всьому світові, і зараз ми робимо це, що в нас дуже міцна армія, але ми не провокуємо, ми боремося за нашу країну,
– сказав Зеленський.

Якщо по нас стріляють – ми відповідатимемо, але першими стріляти ми не будемо, додав президент. І якби "та сторона" справді просто перестала стріляти, згідно з мінськими угодами, згідно з угодами в "Норманді", все б закінчилося, переконаний Зеленський.

"Але вони не знають, що з ними потім буде. Я маю на увазі бойовиків, не звичайних людей", – додав глава держави.

Новина доповнюється…

Дивіться відео з пресконференції Зеленського:

 

Теги за темою
Володимир Зеленський Новини України Збройні сили України Новини політики Війна на Донбасі ООС Президент України Проросійські бойовики Мінські домовленості Ірина Кошанська
Джерело матеріала
loader
loader