Зеленський пропонує змінити Податковий кодекс
Зеленський пропонує змінити Податковий кодекс

Зеленський пропонує змінити Податковий кодекс

Зеленський пропонує змінити Податковий кодекс.

21/05/2020 - 22:14.

.

Президент Володимир Зеленський звернувся до Кабінету міністрів з пропозицією внести низку змін до Податкового кодексу.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Пропозиції президента стосуються визначення чітких і зрозумілих правил оподаткування контрольованих іноземних компаній у зв’язку з підписанням закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей в податковому законодавстві”.

“Глава держави запропонував … розробити і внести до Верховної Ради законодавчі ініціативи з метою впровадження прозорих і деталізованих механізмів реалізації положень про обмеження, введені для запобігання ухиленню від оподаткування; визначення чітких і зрозумілих правил оподаткування контрольованих іноземних компаній, а також надання платникам податків достатнього часу для забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування відповідних об’єктів оподаткування (з урахуванням обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням у світі COVID-19).

Також, на думку президента, має бути зменшено розмір штрафів за окремі незначні податкові правопорушення”, – сказано в повідомленні.

Також президент просить забезпечити захист даних і інформації, отриманих органами контролю в податкових звітах українців за межами України.

Зокрема, має бути встановлена ​​кримінальна відповідальність за незаконне розголошення таких даних.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader