Україна довела ОБСЄ наявність російських паспортів у представників ОРДЛО в "Мінську"
Україна довела ОБСЄ наявність російських паспортів у представників ОРДЛО в "Мінську"

Україна довела ОБСЄ наявність російських паспортів у представників ОРДЛО в "Мінську"

Під час засідання Постійної ради ОБСЄ українська делегація показала копії російських паспортів так званого "глави ДНР" Дениса Пушиліна та представників окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), яких Росія запросила до участі у Тристоронній контактній групі.

Про це повідомив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк, пише "Укрінформ" .

"Під час сьогоднішнього засідання Постійної ради в онлайн-режимі ми звернули увагу присутніх іноземних делегацій до спроб Росії на переговорах у Мінську не лише зняти з себе відповідальність як з учасника конфлікту на сході України, але й нав’язати участь у засіданнях ТКГ тих людей, які не представляють населення тимчасово окупованих територіях Донбасу і взагалі є громадянами РФ", - заявив він.

Так були продемонстровані копії паспортів Владислава Дейнего та Наталії Ніканоровій - так званим "міністрам закордонних справ" т.з. "ЛНР" та "ДНР" відповідно, участь яких на переговорах у Мінську просуває Росія від імені ОРЛО та ОРДО. А ще паспорт так званого "глави ДНР" Дениса Пушиліна – очільника російської окупаційної адміністрації на окупованій Донеччині.

Цимбалюк наголосив, що у консультаціях з представниками ОРДО у рамках ТКГ і Україна можуть брати участь ті місцеві жителі ОРДЛО, які не є представниками російської окупаційної влади та не володіють російськими паспортами. Також він уточнив, що в тристоронніх групах не можуть бути присутні додаткові сторони. "Ми попросили усі делегації країн-учасниць ОБСЄ пам’ятати про це кожного разу, коли російська делегація намагатиметься просувати своє перекручене бачення складу ТКГ. Є лише три учасники Тристоронньої контактної групи: Україна, РФ та ОБСЄ", - наголосив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні.

Нагадаємо, що другий президент України Леонід Кучма озвучив Володимиру Зеленському своє бажання припинити очолювати українську делегацію на перемовинах щодо Донбасу у Мінську. 

Джерело матеріала
loader
loader