Україна звільнила моряків, яких поблизу Нігерії в полон захопили пірати
Україна звільнила моряків, яких поблизу Нігерії в полон захопили пірати

Україна звільнила моряків, яких поблизу Нігерії в полон захопили пірати

Українські моряки з контейнеровоза MSC TALIA F, які були захоплені в полон піратами два місяці тому, звільненні 24 травня.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Міністр розповів, що над звільненням працювали спільно компанія-судновласник та консули України в Нігерії. Однак Кулеба не уточнив як саме звільнили моряків з полону.

22 березня пірати захопили у Гвінейській затоці 7 громадян України, членів екіпажу MSC TALIA F. Українські консули, компанія-судновласник спільно працювали, аби їх звільнити. Я радий нарешті повідомити: наші моряки вже на волі, у безпеці, і скоро відправляться додому
написав Кулеба

Нагадаємо, 22 березня у Гвінейській затоці, поблизу столиці Габону Лібревілю, пірати захопили контейнеровоз MSC TALIA F.  На борту судна перебували 17 членів екіпажу, серед яких громадяни України.

Відео Українські моряки в полоні: контейнеровоз під прапором Португалії захопили пірати

Моряки у полоні. Контейнеровоз, який під прапором Португалії прямував до Габону захопили пірати. Сімох українців, які були серед 17-ти членів екіпажу - викрали. Про це повідомили в організації допомоги морякам "Асоль". Судно атакували у Гвінейській затоці за 95 кілометрів від столиці Габону Лібревіля. Корабель зник з радарів, згодом сигнал відновився, і човен продовжив рух до міста. Однак інформації, чи виходили після того українці на зв'язок - зараз немає.  

Українські моряки в полоні: контейнеровоз під прапором Португалії захопили пірати
Джерело матеріала
loader
loader