/http%3A%2F%2Fimages.unian.net%2Fphotos%2F2020_04%2F1586253648-3618.jpg)
В Україні після послаблення карантину відновили роботу 69% ресторанів - OpenDataBot
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Fb5fe586828bbf03a51666c031ffda798.jpg)
Про це повідомляється на сайті онлайн-платформи для роботи з відкритими даними OpenDataBot.
«Ми взяли 12 березня (останній день перед оголошенням карантину - УНІАН) за 100%. Станом на 12 квітня працювало лише 32% закладів, а їх обороти впали до 22%», - йдеться в повідомленні
Відзначається, що відтоді сфера громадського харчування поступово почала відновлюватись. Зараз в Україні працює 69% ресторанів, проте їх обороти збільшуються не так швидко - на даний момент вони повернулися до показника в 51%.
«Рестораторам потрібно переглянути асортимент меню, можливо концепцію, ціни, порції, і зорієнтуватися, як адаптуватися до нового ринку. Заклади, які виживуть, найімовірніше зможуть вийти на показники початку 2019 року не раніше наступного року», - наводяться в повідомленні слова СЕО компанії з автоматизації ресторанів Poster Родіона Єрошека.
За даними онлайн-платформи, продаж закладів громадського харчування в Україні також поступово почали зростати. Загалом за час карантину прибутки ресторанів скоротилися в 3,5 раза.
Як повідомляв УНІАН, з 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

