У ДБР прокоментували "штурм" музею, де проходила виставка творів із колекції Порошенка
У ДБР прокоментували "штурм" музею, де проходила виставка творів із колекції Порошенка

У ДБР прокоментували "штурм" музею, де проходила виставка творів із колекції Порошенка

Силовики Державного бюро розслідувань приїхали до музею Івана Гончара, де виступав Петро Порошенко, аби вручити п'ятому президентові повідомлення про виклик на допит, а також для проведення слідчих дій.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті ДБР. 

У відомстві наголосили, що Порошенко "неодноразово повідомлявся про виклик на допит до ДБР, але жодного разу не з'явився". Тому силовики вирушили до музею, де перебував експрезидент. 

"Порошенко, дізнавшись про можливий приїзд слідчих ДБР, залишив свою дружину та покинув музей. Саме дружина Порошенка в якості родича свідка згідно вимог КПК України і отримала повістки про виклик на чергові допити", - зазначили у заяві. 

У відомстві запевнили, що їхнім представникам перешкоджали "адміністрація музею та інші особи", а тому для проведення слідчих дії залучили спецпідрозділ ДБР. 

"Під час виконання обов’язків спецпідрозділу будь-які заходи фізичного впливу не застосовувались, - додали у заяві. - Проведення слідчих дій завершено".

Як повідомлялося, Петро Порошенко не прийшов на допит у Державному бюро розслідувань, а натомість вийшов у прямий ефір з музею. П’ятого президента мали допитати щодо одного з низки кримінальних проваджень, в яких він фігурує. А саме у якості свідка у справі про незаконне переміщення через кордон України 43 картин всесвітньо відомих художників. 

Відео Силовики ДБР штурмували музей, де відбувалася виставка творів колекції Порошенка

Петро Порошенко не прийшов на допит у Державному бюро розслідувань - натомість вийшов у прямий ефір з музею. П’ятого президента мали допитати щодо одного з низки кримінальних проваджень, в яких він фігурує. А саме - як свідка у справі про незаконне переміщення через кордон України 43-х картин всесвітньо відомих художників.  

Силовики ДБР штурмували музей, де відбувалася виставка творів колекції Порошенка
Джерело матеріала
loader
loader