Винагорода за боротьбу з COVID-19: працівники лабораторій теж отримають 300% виплати
Винагорода за боротьбу з COVID-19: працівники лабораторій теж отримають 300% виплати

Винагорода за боротьбу з COVID-19: працівники лабораторій теж отримають 300% виплати

Співробітники лабораторій, які працюють з тестуванням на коронавірус, теж отримають 300% виплати, як і решту медичних працівників. Уряд уже виділив гроші на надбавки.

На оплату працівникам лабораторій виділили 280 мільйонів

Кабмін уже виділив додатково 650 мільйонів гривень для забезпечення готовності і реагування лабораторних підрозділів МОЗ на поширення COVID-19. 280 мільйонів з цієї суми підуть на оплату працівникам лабораторних центрів. Про це повідомив на брифінгу головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, інформує 24 канал.

Сюди входять епідеміологи, працівники лабораторій, спеціалісти. Вони отримають 300% надбавку за весь період роботи з хворими на коронавірусну хворобу, з контактними особами, а також з матеріалами від інфікованих,
– повідомив Віктор Ляшко.

Коротко про збільшення зарплат медикам під час пандемії

  • У березні лікарям та іншим медпрацівникам, які працюють з хворими на коронавірус, дали надбавку в розмірі до 300%, але не від зарплати, а від окладу. Тому й надбавка була не така значуща, як обіцяли.
  • Однак вже у квітні лікарі мали отримати надбавку у розмірі до 300% вже до всієї зарплати (яка враховує стаж). Відповідно вона мала б бути більшою, ніж у березні.
  • Проте на початку травня стало відомо, що в повному обсязі виплатила надбавки за березень лише одна область – Полтавська. Після численних скарг медпрацівників в уряді пообіцяли провести розслідування.
  • До середини травня у більшості регіонів України таки розібрались з оплатами медикам.
  • Згодом у МОЗ заявили, що планують підвищити зарплати лікарям стаціонарів та закладів екстреної медичної допомоги, які не працюють з хворими на коронавірус. Мовиться про вірусологів, лаборантів і всіх лікарів та медичних працівників, які не увійшли в пакет COVID-19.
Теги за темою
Коронавірус Новини України Коронавірус в Україні Міністерство охорони здоров’я Здоров'я Медицина Віктор Ляшко Ірина Пундор
Джерело матеріала
loader
loader