Лише 2% з обстежених мостів справні – "Укравтодор"
Лише 2% з обстежених мостів справні – "Укравтодор"

Лише 2% з обстежених мостів справні – "Укравтодор"

Серед обстежених мостів 152 перебувають в недієздатному стані.
Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS

Про це заявив голова "Укравтодору" Олександр Кубраков під час презентації п'ятирічної Національної програми відновлення мостів.

"Загалом 16155 штучних споруд на дорогах державного та місцевого значення. Всього 35% цих об'єктів досліджено. На дорогах державного значення 71% мостів досліджено, а на дорогах місцевого значення досліджено загалом 15% мостів... Можна сказати, що лише 2% мостів у справному стані", - сказав він.

Також Кубрак зазначив, що в основному мости в Україні будувалися в 50-70-ті роки, тому велика ймовірність, що всі вони знаходяться не в кращому стані. Одна з головних завдань на найближчий рік-півтора – дослідити стан всіх мостів країни.

За словами глави держпідприємства "Державний дорожній науково-дослідний інститут ім. Н. П. Шульгіна" Артема Безуглого, 152 з обстежених мостів перебувають в недієздатному стані.

"Зараз 35% мостів обстежено. Це лише третина, але навіть з цієї частини ми бачимо, що 152 мости перебувають в так званому п'ятому, недієздатному стані. Це аварійний стан, це ті мости, на яких не те що обмежувати рух треба, а взагалі перекривати, закривати їх. 3252 мости знаходяться в обмежено дієздатному стані", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, на реалізацію п'ятирічної Національної програми відновлення мостів в Україні необхідно виділити 28,7 мільярда гривень.

Раніше в "Укравтодорі" зазначали, що у 2020 році пріоритетними для ремонту і будівництва є мостові переходи в Запоріжжі, Миколаєві та Кременчуці.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Джерело матеріала
loader
loader