В Україні тестують на антитіла до коронавірусу: міністр розповів, скільки людей вже перевірили
В Україні тестують на антитіла до коронавірусу: міністр розповів, скільки людей вже перевірили

В Україні тестують на антитіла до коронавірусу: міністр розповів, скільки людей вже перевірили

В українських лабораторіях вже зроблено близько 6,3 тис. тестів на наявність антитіл до коронавірусу.
Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS

Українські лабораторії вже розпочала здійснювати тестування методом імуноферментного аналізу, результати якого демонструють наявність антитіл в організмі людини до нового коронавірусу, вже зроблено близько 6,3 тис. ІФА-тестів.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

«Під час ІФА-тестування ми визначаємо наявність антитіл в організмі людини. Воно може показувати, чи перехворіла вже людина на коронавірусну хворобу COVID-19, чи ні. Ми розпочали це тестування, воно проводиться децентралізовано, тобто в обласних, районних лікарнях, скрізь, де є відповідні лабораторії. На сьогодні вже зроблено близько 6,3 тис. ІФА-тестів», - сказав він.

За словами міністра, минулої доби в Україна було зроблено 10 тис. 811 досліджень методом ПЛР (полімеразна ланцюгова реакція – УНІАН) та 1 тис. 560 ІФА-тестів.

Степанов додав, що за минулу добу в Україні зафіксовано 393 нових випадки захворювання на COVID-19, серед хворих - 7 дітей та 64 медпрацівники. Найбільша кількість випадків зафіксована у Львівській (56 осіб) та Рівненській (52 особи) областях, а також у Києві (55 осіб).

Було госпіталізовано 64 особи, зафіксовано 17 летальних випадків, при цьому одужали 377 осіб. Загалом під час пандемії захворіли 23 тис. 204 особи, з них 1,7 тис. дітей, а також 4 тис. 475 медпрацівників. Загалом одужало 9 тис. 311 осіб, померли 696.

Як повідомляв УНІАН, 7 травня Верховна Рада ухвалила закон щодо підвищення спроможності системи охорони здоров'я України протидіяти поширенню COVID-19 (№ 3380). 15 травня цей закон підписав президент.

Закон передбачає обов’язкове тестування на амбулаторному та стаціонарному рівнях усіх осіб з ознаками коронавірусної хвороби, а також тих, хто контактував з хворими на COVID-19. Крім того, обов’язкове тестування поширюється на медиків, які працюють у лікарнях з такими хворими, працівників поліції, Нацгвардії та інших працівників, задіяних до вжиття протиепідемічних заходів, незалежно від того, чи мали вони контакт з хворим на коронавірусну хворобу.

Згідно з наказом МОЗ про затвердження змін до стандартів медичної допомоги при COVID-19, яким в Україні запроваджується лабораторне тестування на коронавірус методом ІФА, згадані у законі категорії осіб підлягають тестуванню методами ПЛР та ІФА.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Джерело матеріала
loader
loader