Зеленський подав декларацію за 2019 рік: Багатомільйонні доходи і нерухомість за кордоном
Зеленський подав декларацію за 2019 рік: Багатомільйонні доходи і нерухомість за кордоном

Зеленський подав декларацію за 2019 рік: Багатомільйонні доходи і нерухомість за кордоном

Президент України Володимир Зеленський подав  декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2019 рік. Документ опубліковано в електронному реєстрі НАПК.

Згідно з документом, доходи глави держави і членів його сім'ї в 2019 році склали трохи більше 28,6 млн грн. Також відомо, що за минулий рік сім'я президента заплатила 3,6 млн грн податків.

У період з травня по грудень 2019 року Володимир Зеленський отримав 208 787 грн заробітної плати в Державному управлінні справами. У звітному періоді зафіксовано зростання заробітної плати дружини і зменшення зарплати та доходів від підприємницької діяльності Володимира Зеленського.

Зокрема, в 2019 році сім'я президента отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на загальну суму 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП у сумі 5,2 млн грн.

Також Володимир Зеленський задекларував трохи більше 4,4 млн грн, які були отримані від продажу нерухомості його дружини Олени в місті Києві, на вулиці Великій Васильківській.

Крім того, сім'я президента здійснила продаж корпоративних прав всіх дванадцяти українських підприємств сім'ї Сергія Шефіра на суму 246 млн грн, а навесні минулого року позбувся акцій компанії Green Family LTD, а також усіх чотирьох торгових марок, зареєстрованих в Російській Федерації.

Також Президент позбувся корпоративних прав у закордонних компаніях Vilhar Holdings Limited і Aldorante Limited.

Володимир Зеленський продовжує залишатися власником великої кількості торгових марок, у тому числі двох торгових марок "Слуга народу", які зареєстровані на його ім'я. За даними компанії PricewaterhouseCoopers, вартість торгової марки "Вечірній квартал" становить 45,81 млн грн. Вартість торгової марки "Розсміши коміка" склала 14,65 млн грн. На підставі зробленої оцінки Володимир Зеленський отримав роялті від використання торговельних марок у сумі 548 тис. грн, тому його доходи порівняно з попереднім роком зросли.

Також сім'я Зеленських отримала 3,2 млн грн за надання в оренду квартири на території Великобританії.

В документі також зазначено, що в 2019 році дружина президента Олена Зеленська взяла в борг у Сергія Шефіра суму у розмірі 5 млн грн, яка була повернута до кінця року.

Витратив Володимир Зеленський у 2019 році 11,5 млн грн в якості внеску до виборчого фонду кандидата у президенти України. На оплату консультаційних послуг компанії PricewaterhouseCoopers витрачено 567 млн грн.

З приводу даної декларації, в Офісі президента уточнили, що поїздка Володимира Зеленського в Султанат Оман оплачувалася за рахунок його дружини і таким чином, відповідно до законодавства, ці витрати задекларовані не були.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader