Роковини вбивства 5-річного Кирила Тлявова: як це було та що з підозрюваними поліцейськими зараз
Роковини вбивства 5-річного Кирила Тлявова: як це було та що з підозрюваними поліцейськими зараз

Роковини вбивства 5-річного Кирила Тлявова: як це було та що з підозрюваними поліцейськими зараз

Рік тому у Переяславі-Хмельницькому застрелили 5-річного Кирила Тлявова. Дитина боролася за своє життя, але надвечір 3 червня померла. До трагедії, ймовірно, причетні поліцейські, які на момент скоєння злочину були п’яними. Як розвивалися події та що з підозрюваними зараз – читайте у матеріалі 24 каналу.

День вбивства

31 травня 2019 року двоє поліцейських, їхній друг та підліток відпочивали на одному з подвір’їв. Чоловіки випивали та стріляли по металевих банках.

За 80 метрів від розваг компанії гралися діти. О 15:36 один з дітей отримав кулю в голову. Цим хлопчиком виявився 5-річний Кирило Тлявов.

Дитину одразу відвезли до реанімації з тяжкою закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою, переломом скроневої кістки.

Хірург виявив у голові Кирила кулю, йому зробили операцію, але хлопчик помер.

кирило тлявов
Бабуся Кирила Тлявова на могилі хлопчика / Фото "Бабель"

Як відбувся похорон 5-річного Кирила у Переяславі-Хмельницькому – фото за посиланням.

Тим часом розваги поліцейських продовжуються

У момент злочину компанія чоловіків та підлітка нічого не підозрювали. Гуляння продовжувалися, а під ранок поліцейських знайшли біля кафе "Білочка" в іншому районі міста.

Тодішній керівник місцевої поліції Андрій Медуниця розповідав, що один з правоохоронців був настільки п’яним, що не впізнав його. Нетверезий поліцейський казав, що "кілька разів стрільнув із воздушки".

Перша реакція поліції

Спершу поліцейські Переяслава-Хмельницького стверджували, що 4 дітей гуляли на вулиці, коли 5-річний хлопчик з необережності посковзнувся та впав на асфальт і камінь, через що й отримав травму голови.

Проте, коли медики зробили дитині операцію, виявили в її голові проникаючі вогнепальні тілесні ушкодження, то правоохоронці додатково оглянули місце інциденту та виявили гільзи від набоїв, стаканчики та банки.

могила кирила тлявова
Могила Кирила Тлявова / Фото "Бабель"

Після цього поліцейських затримали. На момент скоєння злочину вони перебували поза службою без табельної зброї і були п'яними.

Лише 5 листопада, тобто через 5 місяців після трагедії, у справі про вбивство Кирила Тлявова стало 4 обвинувачених:

  • інспектор водної поліції Іван Приходько;
  • поліцейський Володимир Петровець;
  • їхній друг Дмитро Кривошей;
  • 17-річний син Петровця Станіслав.

Перші суди над підозрюваними

4 червня 2019 року суд взяв під варту підозрюваних у вбивстві Кирила Тлявова – поліцейських Володимира Петровця та Івана Приходька. Своєї провини чоловіки не визнали.

кирило тлявов вбивство суд
Перший суд у справі вбивства хлопчика / Фото 24 канал

Спочатку їх підозрювали за статтями "хуліганство" і "завдання тяжких тілесних ушкоджень" (коли хлопчик ще був живий). Згодом прокуратура перекваліфікувала підозру на статтю "умисне вбивство". Після цього суд продовжував тримання підозрюваних під вартою.

"Горіть у пеклі"

Реакція суспільства на жахливе вбивство була однозначна. Люди одразу вибухнули гнівом і вимагали найжорсткішого покарання для вбивць.

3 червня відбувся мітинг під Міністерством внутрішніх справ у Києві.

Мені було 5, скільки дадуть моїм вбивцям?
– так звучало гасло на протестах.

Мітинг під МВС через вбивство хлопчика / Фото 24 каналу

Роковини вбивства 5-річного Кирила Тлявова: як це було та що з підозрюваними поліцейськими зараз - Фото 4 Роковини вбивства 5-річного Кирила Тлявова: як це було та що з підозрюваними поліцейськими зараз - Фото 5 Роковини вбивства 5-річного Кирила Тлявова: як це було та що з підозрюваними поліцейськими зараз - Фото 6 Роковини вбивства 5-річного Кирила Тлявова: як це було та що з підозрюваними поліцейськими зараз - Фото 7 Роковини вбивства 5-річного Кирила Тлявова: як це було та що з підозрюваними поліцейськими зараз - Фото 8 Роковини вбивства 5-річного Кирила Тлявова: як це було та що з підозрюваними поліцейськими зараз - Фото 9 Роковини вбивства 5-річного Кирила Тлявова: як це було та що з підозрюваними поліцейськими зараз - Фото 10

Після цього керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції Київщини відсторонили від виконання службових обов’язків. Згодом у відставку подав голова поліції Київської області Дмитро Ценов.

Однак активістів це не влаштовувало. Наступного дня по всіх містах пройшла акція "Безкарність вбиває".

Авакова – у відставку

Частина депутатів Верховної Ради та активісти вимагали відставки глави МВС Арсена Авакова. Нардепи влаштували збір підписів у Раді, а небайдужі вийшли на протести.

Тим часом Володимир Зеленський запевняв, що взяв всю історію з вбивством на особистий контроль.

Зроблю все, аби винні були покарані,
– сказав тоді президент.

На сайті президента України навіть з’явилася петиція за відставку Авакова, яка набрала необхідну кількість голосів.

Сам очільник МВС одразу заявив, що у відставку йти не планує. Так і сталося, Арсен Аваков залишився на посаді попри протести.

Результати розслідування ДБР

5 листопада у справі про вбивство Кирила Тлявова оголосили остаточні підозри чотирьом обвинуваченим:

  • інспектору водної поліції Івану Приходьку;
  • поліцейському Володимиру Петровцю;
  • їхньому другу Дмитру Кривошею;
  • 17-річний сину Петровця Станіславу.

За версією слідства, смертельний постріл у хлопчика зробив інспектор поліції Іван Приходько. Зброю, якою вбили дитину, досі не знайшли.

кирило тлявов вбивтсво дбо розслідування
Результати розслідування ДБР / Фото 24 канал

Що з підозрюваними зараз

2 травня 2020 року стало відомо, що двоє підозрюваних у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова на початку березня вийшли на волю з СІЗО. Правоохоронця Володимира Петровця та цивільного Дмитра Кривошея випустили під заставу в розмірі 237 тисяч гривень. 

кирило тлявов вбивтсво підозрювані поліцейські
Дмитро Кривошей та Володимир Петровець / Фото "Бабель"

Наразі під вартою залишився один підозрюваний – колишній поліцейський Іван Приходько. Ще один підозрюваний – неповнолітній син Петровця – перебуває під домашнім арештом.

приходько іван кирило тлявов вбивтсво
Іван Приходько спілкується з адвокатом під час засідання суду / Фото "Бабель"

Що буде зі справою далі та чи будуть покарані винні – питання через рік після вбивства досі залишається відкритим. Редакція 24 каналу висловлює щирі співчуття рідним Кирила Тлявова та сподівається на чесні вироки суду.

Теги за темою
Новини України поліція Кримінал Арсен Аваков Статті Публікації Анастасія Зазуляк
Джерело матеріала
loader
loader