Українці зможуть полетіти на відпочинок до Туреччини вже 1 липня - МЗС
Українці зможуть полетіти на відпочинок до Туреччини вже 1 липня - МЗС

Українці зможуть полетіти на відпочинок до Туреччини вже 1 липня - МЗС

В МЗС Туреччини поінформували про рішення відкрити кордони і відновити пасажирські перевезення з Україною вже з 1 липня поточного року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Повідомляється, що в понеділок, 1 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Турецької Республіки Мевлютом Чавушоглу.

"Глава МЗС Туреччини поінформував про рішення турецької сторони відкрити свої кордони для іноземних туристів і відновити регулярні пасажирські перевезення з Україною з 1 липня поточного року. Він також запевнив, що його країна створить всі необхідні умови для безпечного відпочинку українських громадян влітку", - йдеться в повідомленні.

Також сторони визначили пріоритети розвитку стратегічного партнерства між Україною і Туреччиною. Крім того, глави зовнішньополітичних відомств домовилися, що наступне засідання Спільної групи стратегічного планування на рівні міністрів закордонних справ України і Туреччини відбудеться в Анталії.

Нагадаємо, в понеділок, 1 червня, влада Туреччини прийняла рішення послабити карантинні обмеження і дозволили відкрити ресторани, кафе і парки, а також скасували обмеження на міжміські поїздки.

Зазначимо, що на сьогоднішній день в Туреччині зафіксовано 163 942 випадки зараження коронавірусом. З них 4 540 осіб померли і 127 973 вилікувались.

Теги за темою
Туризм
Джерело матеріала
loader
loader