У Швеції назвали помилкою відмову від жорсткого карантину
У Швеції назвали помилкою відмову від жорсткого карантину

У Швеції назвали помилкою відмову від жорсткого карантину

Під час пандемії в країні працювали школи та дитячі садочки, а місцеві жителі продовжували відвідувати ресторани.
REUTERS
REUTERS

Головний епідеміолог Швеції Андерс Тегнел назвав помилкою запропонований ним підхід не впроваджувати у країні занадто жорсткий карантин у зв’язку з пандемією COVID-19.

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на місцеві ЗМІ.

Тегнел зазначив, що з самого початку Швеції варто було б ухвалити масштабніші заходи з протидії поширення коронавірусу. Нині ж, зважаючи на наявні знання про COVID-19, правильно було б слідувати стратегії інших країн під час епідемії.

Водночас він зауважив, що Швеція все одно обрала б щось середнє.

«Якби ми знову зіштовхнулися з цією хворобою, точно знаючи, що ми знаємо про неї сьогодні, я гадаю, ми б зупинилися на чомусь середньому між тим, що зробила Швеція, і тим, що зробив світ», – сказав він.

Загалом, у Швеції загинули від COVID-19 більш ніж 4 тисячі інфікованих, зараз приріст показника складає близько 50 людей на добу.

Як повідомляв УНІАН, Швеція вирішила піти наперекір всьому світу й відмовилася від карантину через коронавірус. Під час пандемії там працювали школи та дитячі садочки, а місцеві жителі продовжували відвідувати ресторани.

Головний епідеміолог країни Андерш Тегнел тоді пояснював, що шведам простіше перехворіти на коронавірусну недугу, живучи звичайним життям, ніж зробити це сидячи на карантині.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Джерело матеріала
loader
loader