Відмова Швеції від карантину була помилкою - головний епідеміолог країни
Відмова Швеції від карантину була помилкою - головний епідеміолог країни

Відмова Швеції від карантину була помилкою - головний епідеміолог країни

Головний епідеміолог Швеції Адерс Тегнелл вперше визнав помилковим свій запропонований підхід у боротьбі з коронавірусом. Його стратегія полягала у відмові від самоізоляції та призвела до великої кількості смертей.

Про це він розповів у інтерв'ю шведському радіо SverigesRadio.

"Якби ми зіткнулися з цією хворобою з тими знаннями, які маємо сьогодні, я припускаю, ми б обрали щось "середнє" між тим, що зробила Швеція, і вибрала решта світу", - заявив Тегнелл.

На думку епідеміолога, Швеція могла краще справитися з карантином. Запровадивши м'який карантин, в країні покладалися на добру волю громадян. Зокрема серед рекомендацій, які були необов'язковими були прохання уникати соціальних контактів із людми, старшими за 70 років, та іншими групами ризику, уникати неважливих поїздок і практикувати соціальне дистанціювання.

На зізнання Тегнелла відреагував голова партії "Шведські демократи" Джиммі Акессон, назвавши його "вражаючим". "Протягом декількох місяців заглушали усіх критиків. Швеція зробила все правильно, інший світ зробив неправильно. І тут раптом це", - написав політик у Twitter. 

Detta är synnerligen ett häpnadsväckande uttalande.

I månader har kritiker konsekvent avfärdats. Sverige har gjort allting rätt, resten av världen har gjort fel. Och nu, plötsligt, detta.

Sveriges coronahanteringen blir mer obegriplig för varje dag... pic.twitter.com/9XDumiZVrX

— Jimmie Åkesson (@jimmieakesson) June 3, 2020

Нагадаємо, Швеція одна з небагатьох країн, яка не ввела жорсткий карантин. Національна стратегія країни спиралася на можливе формування колективного імунітету, поки не з'явиться необхідна вакцина. Загалом у Швеції від коронавірусу померло понад 4 тис. людей, щодня їхній приріст складає близько 50 людей на день.

Джерело матеріала
loader
loader