САП і НАБУ завершили слідство у справі Гладковського щодо закупівлі "Богданів"
САП і НАБУ завершили слідство у справі Гладковського щодо закупівлі "Богданів"

САП і НАБУ завершили слідство у справі Гладковського щодо закупівлі "Богданів"

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування у справі стосовно колишнього першого заступника секретаря РНБО та ексзаступника міністра оборони Олега Гладковського, якого підозрюють у завданні збитків державі на загальну суму 17,44 млн гривень.

Про повідомила пресслужба САП.

"Встановлено, що експосадовець РНБО використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, частки у статутному капіталі якої належали саме посадовцю та його близьким особам, а саме - ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що Гладковський посприяв включенню до державного замовлення та подальшу закупівлю коштом бюджету вантажівок "Богдан 6317" за завищеними цінами в дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", який перебуває у складі "Богдан Моторс".

Попри те, що автомобілі не відповідали вимогам уряд, компанія все одно отримала замовлення. "Компанія погодилась довести рівень локалізації до 20% до кінця 2017 року і подальшого його збільшення до 30% впродовж трьох років. Однак умови ці так і не виконала, незаконно", - наголошується у повідомленні. 

Також слідство встановило, що договір між Міноборони та компанією-виробником передбачав часткову передоплату, а також фіксування ціни товарів. Попри це, ціна за товари була збільшена і відповідальні за проведення закупівлі посадовці департаменту відомство її погодили, попередньо узгодивши це питання з заступником міністра оборони.

Як наслідок, фірмі незаконно переплатили 17,44 млн гривень.

Як повідомлялося, 18 жовтня 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили Гладковському про підозру. Згідно з даними слідства, експосадовець використав надану йому владу і службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, а саме — ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс". На той момент завданий державі збиток оцінювався у понад 10,62 млн грн.

Окрім цього, детективи НАБУ встановили, що колишній посадовець не задекларував доходи дружини, отримані нею від надання в оренду елітної нерухомості в центрі Києва, про які йому було достовірно відомо. Йдеться про доходи у розмірі: 54 тис. дол. США (за 2016 рік), 63 тис. дол. США (за 2017 рік) та 47,5 тис. дол. США (за 2018 рік). 

Відео Назбирали родичі: Олег Гладковський вийшов на волю під заставу у 10 млн грн

Колишній заступник секретаря РНБО Олег Гладковський сплатив понад 10 мільйонів гривень застави, щоби вийти із СІЗО на час, поки триватиме розслідування. У суді прокурори просили 100 мільйонів гривень застави для Гладковського, але суд зменшив цю суму удесятеро. За словами підозрюваного, 10 мільйонів гривень йому назбирали родичі. Тепер він має носити електронний браслет та здати паспорти.

Назбирали родичі: Олег Гладковський вийшов на волю під заставу у 10 млн грн
Джерело матеріала
loader
loader