"Я дуже незручний міністр": Степанов прокоментував скандал з обранням голови НСЗУ
"Я дуже незручний міністр": Степанов прокоментував скандал з обранням голови НСЗУ

"Я дуже незручний міністр": Степанов прокоментував скандал з обранням голови НСЗУ

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов вважає, що спроба депутатки від "Голосу" Ольги Стефанишиної зірвати вчорашні онлайн-співбесіди на посаду очільника Національної служби здоров'я України, відбулась через те, що він "незручний міністр".

Про це очільник МОЗ заявив 3 червня під час брифінгу та зазначив, що через те, що певна кількість співбесід була зірвана, сьогодні-завтра він їх закінчить і на засіданні уряду буде внесена відповідна кандидатура.

"Одна з народних депутаток виявила бажання зірвати цю співбесіду. Така алогічна, абсолютно незрозуміла для мене поведінка на всі мої прохання заспокоїтися, за бажанням, можете знімати все, що відбувається... Але її дуже хотілося шоу, хотілось якогось хайпу. Чому це відбувається? Це відбувається по одній причині - я дуже незручний міністр і 100% не буду покривати те, що вони тут натворили. Те що ми зараз бачимо у всій країни, що в нас відбувається у медицині", - заявив Степанов.

Він наголосив, що конкурс на посаду очільника НСЗУ відбувався прозоро, а також робився відеозапис. "Вчора в рамках конкурсу на відбір голови НСЗУ я проводив співбесіди зі всіма допущеними кандидатами. Звісно, все це відбувалося максимально прозоро та в рамках закону. Робився відеозапис для того, щоб всі без виключення могли подивитися, як саме відбувався і чому той чи інший кандидат переміг і з якою буде укладений відповідний контракт", - зазначив міністр охорони здоров'я та додав, що новий очільник НСЗУ призначається на термін дії карантину, а після того протягом двох місяців треба буде провести вже конкурс в рамках чинного законодавства. 

Нагадаємо, 2 червня депутатка від "Голосу" Ольга Стефанишина увірвалась в кабінет міністра охорони здоров'я Максима Степанова, коли той проводив онлайн-співбесіди на очільника Національної служби здоров’я України. Свої дії Стефанишина транслювала на своєму фейсбуці та заявляла, що хоче, аби всі могли чути запитання, які міністр ставить кандидатам на очільника служби з найбільшим у системі МОЗ бюджетом (понад 86 мільярдів гривень).

Натомістьміністр попросив депутатку залишити приміщення і стверджував, що вона не може фільмувати співбесіду. Згодом Стефанишина таки вийшла від Степанова, але заявила, що дочекається юриста та продовжить свої спроби. 

Відео Ексклюзивне інтерв'ю міністра Степанова про реформу медицини і зарплати лікарів

Глава МОЗ України Максим Степанов в інтерв'ю ТСН.ua розповів про зарплати лікарів, зміни в медицині і як вмовлятиме Раду виділити 6% ВВП в 2021 році.  

Ексклюзивне інтерв'ю міністра Степанова про реформу медицини і зарплати лікарів
Джерело матеріала
loader
loader