Мітинг під Мінрегіоном: активісти протестували проти корупційних схем Трофімова і Батьківщина в ДАБК
Мітинг під Мінрегіоном: активісти протестували проти корупційних схем Трофімова і Батьківщина в ДАБК

Мітинг під Мінрегіоном: активісти протестували проти корупційних схем Трофімова і Батьківщина в ДАБК

Старого корупціонера із знаходиться в стані ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції Юрія Васильченко, який нещодавно очолив свежесозданную Державну інспекцію містобудування України, а також голову комісії з ліквідації ДАБК і т.в.о. голови Богдана Федоренко необхідно звільнити і засудити  за корупційні злочини. Це підкреслили активісти, які у вівторок, 2 червня мітингували під стінами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, повідомляє "КП в Україні".

"Була реформована ДАБК, яка повинна була бути розділена на три органу. Один з них, зокрема, ГІГУ (Державна інспекція містобудування України). Функції нагляду та контролю за питаннями містобудування покладені безпосередньо на ГІГУ. Однак ГІГУ поки існує лише юридично, на папері. За фактом фізично вона не функціонує", - розповів співкоординатор Штабу оборони Києва, член Комісії КМДА з питань резонансних забудов Сергій Мельниченко.

Мітингувальники відзначили, що ГІГУ, яка ще не функціонує, вже має в головуванні наскрізь корумпованого чиновника Юрія Васильченко. А ДАБК тимчасово керує її голова ліквідаційної комісії Богдан Федоренко - "найбільш здібний учень" автора "схемарей" і Реєстру ДАБК Олександра Сергієнка. Який, за офіційними даними, зараз є помічником народного депутата, голови парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрія Клочко.

У ЗМІ неодноразово наголошували, що Сергієнко діє в тісній зв'язці з колишнім головою київської ДАБК, автором схеми "5 доларів за кв. м" Сергієм Кучером. Ці двоє за сприяння "наглядача" Дениса Комарницького до цих пір зберігають вплив на Держархбудінспекцію.

У той же час, за даними ЗМІ, головним ідеологом корупційних схем в ДАБК є помічник заступника голови Офісу президента Сергія Трофімова Володимир Родін - співвласник скандально відомого забудовника BD Holding.

"Пропонують Васильченко як великого реформатора, який здійснює ці неймовірні реформи. Та ви подивіться, хто цей чоловік. Він з 2013 року в ДАБК і під керівництвом екс-глави Інспекції Олексія Кудрявцева, будівельником тих схем,  за якими ДАБК здійснювала побори з забудовників Він був і серед авторів різного роду схем з видачі дозволів. І цього корупціонера з багаторічним "стажем", якого варто віддати під суд, зараз ставлять на чолі нібито реформованої нової структури", - обурився голова ГО "Стоп, беззаконня" Сергій Северин.

В ході мітингу активісти передали в Мінрегіон всі задокументовані факти, зокрема сумнівні дозволи, видані при Васильченко. Згодом ініціативну групу на зустріч запросив міністр Олексій Чернишов. За словами активістів, щодо сумнівних персоналій він пообіцяв розібратися. А також розпорядився включити громадськість в профільну робочу групу при Кабміні

Джерело матеріала
loader
loader