МОЗ оприлюднив правила для функціонування ресторанів і кафе під час карантину
МОЗ оприлюднив правила для функціонування ресторанів і кафе під час карантину

МОЗ оприлюднив правила для функціонування ресторанів і кафе під час карантину

Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило правила для закладів громадського харчування під час карантину. Відповідну інфографіку опублікував міністр охорони здоров'я Максим Степанов на своїй сторінці в Facebook.

Так, під час роботи закладів громадського харчування забороняється:

  • заходити в заклади громадського харчування без супроводу працівника установи;
  • функціонування дитячих кімнат;
  • проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій, в яких беруть участь більше 10 осіб;
  • приготування їжі на відкритих кухнях (крім тих, які захищені від відвідувачів перегородкою);
  • функціонування буфетів самообслуговування, у тому числі для самостійного розливу напоїв клієнтами;
  • самообслуговування в закладах швидкого харчування (підноси, страви, напої та столові прилади повинні видавати співробітники на прохання відвідувачів);
  • більше чотирьох осіб за столом без урахування дітей.

Нагадаємо, Кабінет міністрів прийняв рішення про чергове ослаблення карантину в Україні. Таким чином, з 5 червня ресторани зможуть обслуговувати відвідувачів у приміщеннях.

Крім того, з п'ятниці, 5 червня, в Україні дозволяється проводити церковні служби та релігійні обряди в приміщеннях за умови дотримання дистанції (1 людина на 1,5 квадратний метр).

Теги за темою
Коронавірус в Україні епідемія коронавірусу
Джерело матеріала
loader
loader