![В Україні яйця та фрукти подорожчали в середньому на 16% - Держстат](https://thumbor.my.ua/WsQzL6dAYmMP2-vfODpfWw40AB8=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fwww.unn.com.ua%2Fuploads%2Fnews%2F2020%2F06%2F09%2Fbb9e73602069627993a0e06b4463243cfca43519.jpg)
В Україні яйця та фрукти подорожчали в середньому на 16% - Держстат
КИЇВ. 9 червня. УНН. В Україні у травні цього року найбільше піднялися ціни на яйця – на 16,6% та на фрукти – на 15,8%. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані Держстату.
“На споживчому ринку у травні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,2%. Найбільше (на 16,6% та 15,8%) подорожчали яйця та фрукти. На 2,3–0,8% зросли ціни на продукти переробки зернових, рис, рибу та продукти з риби, овочі. Водночас на 1,6–0,2% подешевшали м’ясо та м’ясопродукти, сало, масло, цукор, соняшникова олія, кисломолочна продукція, молоко”, - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що підвищення цін наведене у порівнянні із квітнем 2020 року.
Додамо, дослідження охоплює усі регіони України, крім тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях. Відбір міст здійснюється на державному рівні та є репрезентативним для розрахунку ІСЦ для кожного регіону країни. Спостереження за змінами споживчих цін (тарифів) не проводиться в сільській місцевості.
Нагадаємо, в Україні реєструють першу ягоду з географічним значенням - мелітопольську черешню. Вона матиме право на визнання в ЄС.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)