Кулеба пояснив, як урегулювати конфлікт з Угорщиною
Кулеба пояснив, як урегулювати конфлікт з Угорщиною

Кулеба пояснив, як урегулювати конфлікт з Угорщиною

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що нормалізувати відносини з Угорщиною можна "без перетину червоних ліній".

Про це він сказав під час ефіру ток-шоу "Право на владу" в ефірі телеканалу "1+1". 

"Завдання, яке стояло тоді і стоїть зараз,  – це нормалізувати відносини з Угорщиною без перетину "червоних ліній", які є у України. (Потрібно - ред.) розблокувати засідання комісії Україна-НАТО на найвищому рівні, яка була заблокована Угорщиною після ухвалення закону про освіту, а також домовитися про спільні інвестиційні і інфраструктурні проєкти на території Закарпатської області. Ніяких спеціальних таємних завдань переді мною не ставилося, ніяких таємних домовленостей ми не досягнули. Ми підписали угоду про кредит на будівництво дороги на Закарпатті. Ми домовилися про те, що між моїм візитом і липнем, коли можливо, я наголошую, можливо, відбудеться візит прем’єр-міністра Угорщини до Києва, ми проведемо засідання трьох міжурядових комісій, в рамках яких спробуємо владнати суперечності", - сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що під час візиту до Угорщини передав проєкт меморандуму, який планується підписати між президентом України Володимиром Зеленським і прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, де цілий комплекс питань двосторонніх стосунків будуть врегульовані.

Відео Кулеба розповів, як збирається нормалізовувати стосунки з Угорщиною

Завдання - нормалізувати стосунки з Угорщиною без перетину "червоних ліній", які є у України, розблокувати засідання комісії Україна-НАТО на найвищому рівні, яка була заблокована Угорщиною після ухвалення Закону про освіту. А також домовитися про спільні інвестиційні і інфраструктурні проєкти на території Закарпатської області.  

Кулеба розповів, як збирається нормалізовувати стосунки з Угорщиною

Нагадаємо, 29 травня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснив свій перший візит офіційний до Угорщини.

Під час зустрічі Угорщиназаявила, що блокує рішення щодо України в НАТО через освітнє законодавство, а також через закон про мову. Угорський дипломат обіцяє не блокувати його лише після врегулювання всіх розбіжностей між країнами. 

Джерело матеріала
loader
loader