Зеленський змінив командувача Військово-Морських сил: що про нього відомо
Зеленський змінив командувача Військово-Морських сил: що про нього відомо

Зеленський змінив командувача Військово-Морських сил: що про нього відомо

Новим командувачем Військово-Морських сил Збройних сил України став 45-річний контрадмірал Олексій Неїжпапа. Указ про його призначення підписав президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

"Призначити Неїжпапу Олексія Леонідовича командувачем Військово-Морських Сил Збройних Сил України", - йдеться в документі.

 Іншим указом президент звільнив з цієї посади адмірала Ігоря Воронченка.

Відомо, що Неїжпапа двічі достроково отримував військові звання на посадах командира корабля та командира бригади. Також неодноразово керував українсько-американськими навчаннями "Сі Бриз" від України.

Новий командувач ВМС народився у Севастополі. Він здобув освіту в трьох профільних закладах, зокрема, у Національному університеті оборони України.

Олексій Неїжпапа був заступником командувача ВМС з бойової підготовки – начальником управління бойової підготовки командування ВМС ЗСУ. Від квітня 2020 року Олексій Неїжпапа обіймав посаду заступника командувача ВМС ЗСУ. Брав участь в антитерористичній операції на Сході України.

Офіцерську службу від лейтенанта до капітана першого рангу включно він пройшов на кораблях ВМС ЗСУ (на посадах від командира батареї фрегата до командира бригади надводних кораблів).

Нагадаємо, раніше контррозвідка СБУ викрила на постійних контактах із співробітниками ФСБ Росії заступника командувача ВМС України. У березні 2014 року колишні службовці СБУ пропонували заступнику командувача ВМС ЗСУ перейти на бік Росії та допомогти захопити академію ВМС ЗСУ ім. Нахімова у Севастополі, однак офіцер відмовився. Після виведення з анексованого півострову його призначили заступником командувача ВМС ЗСУ. Імені офіцера тоді називали. 

Джерело матеріала
loader
loader