У Грузії прокоментували подальші відносини з Україною після призначення Саакашвілі
У Грузії прокоментували подальші відносини з Україною після призначення Саакашвілі

У Грузії прокоментували подальші відносини з Україною після призначення Саакашвілі

Грузія хоче зберегти стратегічні відносини з Києвом і не допустить, що вони зіпсувалися через експрезидента країни Міхеіла Саакашвілі, якого в Україні призначили головою виконавчого комітету Ради реформ.

Про це заявив міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані, повідомляє "Грузия Online".

"З огляду на наші стратегічні відносини, ми не допустимо, щоб через одну засуджену й розшукувану людину наше партнерство опинилося під загрозою", - прокоментував Залкаліані виклик посла України Ігоря Долгова до МЗС Грузії.  

Зазначимо, що посла України в Грузії викликали в МЗС через заяву Міхеіла Саакашвілі щодо виборів у його рідній країні. Політик висловився, що не збирається "спокійно дивитися на руйнування і остаточне знищення" Грузії, а його команда планує перемогти на парламентських виборах в цій країні.  

На це одразу відреагували в Грузії, заявивши, що попереджали Київ щодо колишнього президента Грузії.  "Природно, заява, яку ми почули вчора, є прямим втручанням у внутрішні справи іншої країни і прямим втручанням громадянина України в процес виборів, - заявили у грузинському зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 7 травня призначив експрезидента Грузії та колишнього керівника Одеської області Міхеіла Саакашвілі головою виконавчого комітету Нацради реформ при президентові. Після цього Грузія вирішила відкликати свого посла в Києві для консультацій через це призначення.

Відео МЗС Грузії викликало посла України для пояснень через заяву Михеїла Саакашвілі

МЗС Грузії викликало посла України для пояснень через заяву Михеїла Саакашвілі. Глава виконавчого комітету реформ України напередодні розмістив у соцмережах відеозвернення. Де, зокрема, заявив: не збирається дивитися, як "знищують Грузію", планує взяти участь у запланованих на осінь парламентських виборів в Грузії та навіть перемогти.  

МЗС Грузії викликало посла України для пояснень через заяву Михеїла Саакашвілі
Джерело матеріала
loader
loader