Зеленський переходить на особливий режим роботи через виявлений у дружини коронавірус
Зеленський переходить на особливий режим роботи через виявлений у дружини коронавірус

Зеленський переходить на особливий режим роботи через виявлений у дружини коронавірус

У президента України Володимира Зеленського не виявили коронавірус, але через інфікування дружини він переходить на особливий режим роботи. Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Зеленський буде продовжувати виконувати свої обов'язки, адже делегувати повноваження нікому не може. 

"Ситуації самоізоляції та карантину в Конституції України передбачені не були. Саме тому ухвалено спеціальний протокол режиму роботи Президента, який відповідає як нормам чинного законодавства, так і санітарно-епідеміологічним вимогам", - йдеться у повідомленні.

Таким чином Зеленський щодня буде проходити тестування на коронавірус. Крім того, у найближчі декілька днів він не буде брати участь у масових заходах та не виїжджатиме за межі Києва. Особисті зустрічі президент проводити поки не буде, а наради за його участі будуть в онлайн-режимі. Коло осіб, з якими Зеленський зможе спілкуватися особисто, звужується до його охорони та найближчих помічників.

Слід зазначити, що у разі виникнення надзвичайної ситуації, яка потребуватиме негайного реагування з боку президента відповідно до його конституційних повноважень, Зеленський зможе не дотримуватись цих обмежень.

Нагадаємо, дружина президента України Олена Зеленська отримала позитивний результат тесту на коронавірусну інфекцію Covid-19. Вона заявила, що почуває себе добре та не має жодних симптомів хвороби. При цьому вона перебуває на амбулаторному лікуванні ізольовано від інших членів сім’ї.

В Офісі президента додали, що під час робочих зустрічей і в побуті перша леді постійно дотримувалася правил карантину та рекомендацій МОЗ, а також, відповідно до вимог протоколу безпеки, регулярно проходила тестування на Covid-19. Результати попереднього тесту, зробленого на початку червня, були негативні.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що хотів заразитися коронавірусом та показати людям, що "це страшно".

Теги за темою
Володимир Зеленський Коронавірус в Україні Карантин епідемія коронавірусу
Джерело матеріала
loader
loader