Новації, 15 рейсів, скорочення працівників: як аеропорт "Бориспіль" запрацює від 15 червня
Новації, 15 рейсів, скорочення працівників: як аеропорт "Бориспіль" запрацює від 15 червня

Новації, 15 рейсів, скорочення працівників: як аеропорт "Бориспіль" запрацює від 15 червня

У понеділок, 15 червня, у день відкриття Україною міжнародного авіасполучення, у міжнародному аеропорті "Бориспіль" заплановано 15 рейсів. У роботі аеропорту введуть новації.

Також "Бориспіль" планує цього року скорочення працівників на 700 осіб внаслідок падіння доходів летовища через припинення регулярного авіасполучення. Про це повідомив генеральний директор державного підприємства "Міжнародний аеропорт Бориспіль" Павло Рябікін під час пресконференції в аеропорту, у суботу, 13 червня, повідомляє "Укрінформ".

"Від понеділка в плані 15 регулярних рейсів, це згідно заяв компаній. Чи будуть вони виконуватися зараз, сказати складно. Тому що компанії, які почали продаж квитків, бачать не дуже великий попит, і я не можу виключати того, що деякі компанії будуть скасовувати заплановані рейси", - сказав Рябікін.

За його словами, більшість запланованих рейсів будуть внутрішніми.

Водночас заплановане авіасполучення з Великою Британією, європейськими країнами по заздалегідь заявлених рейсах, які мали раніше статус евакуаційних.

Серед новацій у роботі аеропорту буде:

  • обмежений допуск проводжаючих;
  • заходити в аеропорт можна лише в масках;
  • відбуватиметься температурний скринінг на вході в термінал аеропорту.

"Щодо скорочень, то в кризу ми увійшли з кількісним складом 3700 людей, на вчорашній день чисельність становила 3350 людей, якщо я не помиляюсь. Приблизно 350 - це вакансії, ті, в кого закінчилася угода, пенсіонери. Це була перша хвиля. Зараз ми готуємо зміну структури, яка потягне за собою скорочення чисельності, і плануємо цього року вийти на показник близько 3000 працівників. Це те, що в наших планах і те, що відповідає очікуванням ринку", - заявив Рябікін.

Також він зауважив, що після заборони авіаперевезень у середині березня протягом цих трьох місяців у аеропорту "Бориспіль" все одно були необхідні витрати для забезпечення діяльності, але їх вдалося скоротити орієнтовно вдвічі.

Рябікін додав, що за прогнозами міжнародних авіаційних організацій, пасажиропотік кінця 2019 року у світі вдасться відновити приблизно в кінці 2023 року.

Як швидко відновлюватиметься українська авіація, поки що сказати складно, зазначив директор аеропорту.

Нагадаємо, що 5 червня, коли Україна запустила авіаперевезення всередині країни, з летовища у Борисполі вилетіли два борти до Дніпра та Одеси.

Відео Нові послаблення: в Кабміні анонсують дозвіл на внутрішні авіарейси та відвідування церков

В кабміні анонсують дозвіл внутрішнього авіаційного сполучення та відвідування церков. Міністри називають це продовженням адаптивного карантину. Тож усі послаблення будуть відбуватись лише за умов дотримання карантинних заходів: дотримання соціальної дистанції та використання індивідуальних засобів захисту. Міністр охорони здоров’я Степанов наголошує: якщо ситуація із поширенням хвороби погіршиться, послаблення скасують. Більше про коронавірус в Україні

Нові послаблення: в Кабміні анонсують дозвіл на внутрішні авіарейси та відвідування церков
Джерело матеріала
loader
loader