Люди все менше займаються сексом
Люди все менше займаються сексом

Люди все менше займаються сексом

Більше третини американців від 18 до 24 років стверджують, що за останній рік не займалися сексом. Це на 63% більше, ніж у 2002.

Все менше молодих американців цікавляться сексом, і психологи відносять це до глобальних трендів XXI століття, що відводять людство в віртуальні світи, пише JAMA Network Open.

Особливо це стосується чоловіків. Нове дослідження показало, що кожна третя молода людина від 18 до 24 не має сексуальної активності за останній рік. У 2002 аналогічне опитування показало, що таких було 19%, а значить, за останні роки кількість американців, які не займаються сексом виросло на 63%.

Дослідники відзначають, що в період з 2000 по 2018 брак сексуальної активності зросла серед жінок і чоловіків від 25 до 34 років. Дослідження проводили вчені Каролінського інституту в Стокгольмі.

Люди втрачають інтрес до сексу
Люди втрачають інтерес до сексу / Фото unsplash.

Вони назвали й можливі причини зниження сексуальної активності. Серед них стрес через навчання і роботу, а також більшу різноманітність інших форм "сольних розваг", наприклад, відеоігри.

Дослідження проводилося в період з 2000 по 2018. У цей час регулярно опитували довільно відібраних 10 тисяч чоловіків і жінок у віці від 18 до 44. Всіх запитували про кількість сексуальних контактів за минулий рік і про кількість статевих партнерів.

Шведи зіставили дані за 2018 з показниками 2000-2002 років. Виявилося, що молоді люди стрімко втрачають інтерес до сексу.

Теги за темою
Здоров'я Олександр Бевза
Джерело матеріала
loader
loader