Офіс генпрокурора заочно повідомив про підозру Гіркіну
Офіс генпрокурора заочно повідомив про підозру Гіркіну

Офіс генпрокурора заочно повідомив про підозру Гіркіну

Офіс Генерального прокурора України заочно повідомив про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України) громадянину РФ, ватажку одного з незаконних збройних формувань, колишньому так званому "міністру оборони "ДНР". Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора.

В Офісі Генпрокурора не назвали імені, проте мова швидше за все йде про Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

Гіркіна оголошено в розшук, судом надано дозвіл на його затримання з метою приводу до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У ході досудового розслідування встановлено, що у період з 17 по 19 квітня 2014 року підозрюваний, діючи за попередньою змовою групою осіб із підпорядкованими йому бойовиками, застосовуючи фізичне насильство, здійснював організацію пошуку та викрадення на території Донецької області патріотично налаштованих громадян України. У подальшому цих громадян проти їх волі переміщали до спеціально облаштованої будівлі на території м. Слов’янськ, де катували, наносили побої, спричиняли ножові поранення та застосовували інші насильницькі дії, спрямовані на спричинення сильних фізичних та моральних страждань з метою помсти за проукраїнську позицію.

На виконання наказів підозрюваного, підпорядковані йому бойовики умисно позбавили життя щонайменше трьох осіб, яких незаконно утримували та катували.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Служби безпеки України, оперативний супровід забезпечується Департаментом контррозвідки СБУ.

Нагадаємо, 18 травня журналіст Дмитро Гордон із власної ініціативи вирішив взяти інтерв'ю у колишнього "міністра оборони ДНР" Ігоря Гіркіна.

Теги за темою
ДНР
Джерело матеріала
loader
loader