До програми "Доступні кредити 5-7-9%" внесли зміни: що нового для бізнесу
До програми "Доступні кредити 5-7-9%" внесли зміни: що нового для бізнесу

До програми "Доступні кредити 5-7-9%" внесли зміни: що нового для бізнесу

Кабінет міністрів України підтримав нові зміни до програми "Доступні кредити 5-7-9%" аби зробити її ще доступнішою для бізнесу. Відповідне рішення було ухвалене у середу, 17 червня, на засіданні уряду.

Ухвалено постанову "Про внесення змін до Порядку надання державної підтримки мікропідприємництва та малого підприємництва". Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Новий пакет змін напрацьований Мінекономрозвитку спільно із Мінфіном.

"Він врегулює виявлені проблеми та підвищить ефективність програми", - заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Дмитро Романович.

Так, зокрема, вирішено:

  • пом’якшити вимоги до обов’язкової прибутковості діючого бізнесу в попередньому податковому періоді;
  • зняти обмеження щодо напрямків використання коштів, отриманих суб’єктами підприємництва для фінансування оборотного капіталу;
  • зняти обмеження щодо максимальної суми кредиту в рамках Програми, залишивши обмеження лише по розміру держдопомоги;
  • привести формулу розрахунку базової процентної ставки у відповідність з рівнем операційних витрат банків, який дозволяє їм забезпечувати виконання програми "Доступні кредити 5-7-9%".

Як зазначається, мікро- та малий бізнес зможе звернутися за отриманням кредитів за новими правилами одразу після внесення Радою Фонду розвитку підприємництва відповідних змін до програми "Доступні кредити 5-7-9" та оновлення угод з уповноваженими банками.

Наразі Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співробітництво із 16 банками: АТ "Ощадбанк", АБ "Укргазбанк", АТКБ "ПриватБанк", АТ "Укрексімбанк", АТ АКБ "Банк Львів", ПАТ "ПУМБ", АТ "БАНК АЛЬЯНС", АТ "КРЕДОБАНК", ПАТ "БАНК ВОСТОК", АТ "Райффайзен Банк Аваль", АТ "ТАСКОМБАНК", АТ "Альфа-банк", АТ "КБ "ГЛОБУС", АТ "МЕГАБАНК", АТ "ПОЛІКОМБАНК", АТ "КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК".

Станом на 15 червня в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%" вже укладено 639 кредитні договори на загальну суму 404,8 млн гривень.

Відео Як вижити бізнесу в умовах карантину

Близько 300 тисяч  приватних підприємств припинили своє існування в перші два місяці карантину. Проте якщо для когось пандемія стала явищем згубним, хтось, навпаки, розпочав свій бізнес у цей непростий час. Історії одних та інших, а також за яку суму нині можна стати бізнесменом – розповідаємо у сюжеті.

Як вижити бізнесу в умовах карантину

Нагадаємо, що криза, спричинена коронавірусом, може повалити українську економіку на 4-8% до кінця року.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader