В ООН завершилося таємне голосування щодо непостійних членів Радбезу: Зеленський привітав обрані країни
В ООН завершилося таємне голосування щодо непостійних членів Радбезу: Зеленський привітав обрані країни

В ООН завершилося таємне голосування щодо непостійних членів Радбезу: Зеленський привітав обрані країни

У середу, 17 червня, Індію, Ірландію, Норвегію та Мексику під час таємного голосування обрали непостійними членами Ради безпеки ООН на період від 2021 до 2022 року.

Про це повідомив речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що 75-ту сесію Генасамблеї ООН очолить представник Туреччини Волкан Бозкир. Водночас 18 червня відбудеться другий тур голосування, в якому за "п'яте місце" непостійного члену Радбезу позмагаються Кенія та Джибуті.

За словами Ніколенка, таємне голосування у штаб-квартирі ООН відбулося вперше за майже чотири місяці й одразу за трьома напрямами: п’ять непостійних членів Ради Безпеки на 2021-2022 рр., нові члени Економічної і Соціальної Ради на 2021-2023 рр. та голови 75-ї сесії Генеральної Асамблеї.

"Ми в Нью-Йорку, а тому дотримуються суворі правила соціального дистанціювання - в залі може перебувати лише один делегат від кожної місії. Без рукостискань і обіймів", - розповів дипломат, додавши, що після виборів штаб-квартира знову перейде на дистанційний режим роботи до кінця липня.

Тим часом обрання нових непостійних членів Ради безпеки ООН на своїй сторінці у Twitter прокоментував президент України Володимир Зеленський

"Успіхів Індії, Ірландії, Мексиці та Норвегії як новообраним членам Ради бзепеки ООН у 2021-2022 роках. Всі кандидати - наші партнери і заслуговують бути там. На нових членів покладається величезна відповідальність щодо захисту цінностей ООН. Україна готова підтримувати та співпрацювати", - написав очільник країни.

All the success to India, Ireland, Mexico & Norway as newly elected members of the UNSC for 2021-2022. All candidates are our partners & deserve to be there. New members are entrusted with huge responsibility to defend the values of the @UN. Ukraine‘s ready to support & cooperate

Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) June 17, 2020

❗️Оновлено. До Ради Безпеки обралися Індія, Ірландія, Норвегія та Мексика. Кенія та Джибуті змагатимуться за останнє...

Опубліковано Oleg Nikolenko Середа, 17 червня 2020 р.
Джерело матеріала
loader
loader