У Мінфіні назвали термін, коли до України може приїхати місія МВФ
У Мінфіні назвали термін, коли до України може приїхати місія МВФ

У Мінфіні назвали термін, коли до України може приїхати місія МВФ

Місія Міжнародного валютного фонду може приїхати до України у липні-серпні 2020 року. Після офіційного візиту представників Фонду Києву можна буде очікувати на другий транш кредиту за затвердженою програмою stand-by.  

Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко 18 червня після звіту у ВР про виконання держбюджету за минулий рік, пише "Укрінформ".

"Планується приїзд місії у липні-серпні, напевно, в липні буде місія. І після цього можна буде говорити про наступний транш", - прогнозував міністр.

Також очільник Мінфіну висловився, що Україна за декілька років планує відмовитись від кредитів МВФ. Статися це може у 2022 році.

"Будь-яка нормальна країна має рости, в тому числі у співпраці з МВФ. Якщо зараз у нас є нагальна потреба запозичувати, в тому числі в бюджет, то ми вбачаємо за можливе в бюджеті 2022 року не запозичувати з боку МВФ напряму в бюджет", - додав Сергій Марченко.

Нагадаємо, МВФ 10 червня погодив нову кредитну програму для України розміром $5 млрд терміном на півтора року. Представник України в МВФ Владислав Рашкован підтвердив, що першу частину допомоги згідно з новою програмою stand-by вже надіслали на рахунки уряду.

12 червняУкраїна отримала перший транш від Міжнародного валютного фонду в розмірі $2,1 млрд.

Джерело матеріала
loader
loader