Зеленський назвав вимоги, завдяки яким вдасться уникнути жорсткого карантину в Україні
Зеленський назвав вимоги, завдяки яким вдасться уникнути жорсткого карантину в Україні

Зеленський назвав вимоги, завдяки яким вдасться уникнути жорсткого карантину в Україні

Для того, щоб Україні не довелося переходити до жорсткого карантину через антирекорди нових хворих на коронавірус громадяни мають чітко розуміти значення адаптивного карантину і дотримуватися його, а громадські заклади повинні мати детальний план, як їм працювати в умовах обмежень.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час традиційної наради 19 червня.

Глава держави висловив переконання, що через нові антирекорди захворюваності на COVID-19 в країні існує потреба чіткої узгодженої комунікації урядовців з громадськістю щодо правил карантину.

"Треба чіткіше комунікувати, що таке адаптивний карантин і як він впливає на роботу громадських закладів, транспорту. Щоб був чітко й детально розписаний план, як мають працювати ресторани, пляжі, нічні клуби. Коли люди це розумітимуть, то більше дотримуватимуться адаптивного карантину", – сказав Зеленський.

Водночас, урядовці переконані, що повернення до жорсткішого карантину стане сильним ударом по економіці. Тому вони погодилися, що необхідна тісніше координація в комунікаціях щодо карантину з місцевою владою й населенням. 

Також під час наради стало відомо, що за останні кілька днів поліція почала активніше виявляти порушників карантину і складає втричі більше адмінпротоколів.

Нагадаємо, в Україні станом на 19 червня виявили 34 984 випадки коронавірусу.Від початку пандемії померло 985 людей. За останню добу зафіксували 921 новий випадок. Кількість одужалих сягнула вже 16 033.

Днем раніше, 18 червня МОЗ звітувало про 829 нових випадків, 23 смерті та 594 пацієнтів, які за добу одужали. 

Відео Наближаємося до тисячі: в Україні за добу виявлено 921 новий випадок коронавірусу

За останню добу в Україні підтвердили 921 новий випадок інфікування коронавірусом. Це новий антирекорд. Також згідно добової статистики, 19 пацієнтів померли, 586 - одужали. Найбільший приріст недужих у Львівській та Рівненській областях. Через зростання захворюваності у МОЗ знов згадали про перспективи повернення до жорсткого карантину в окремих регіонах. А поведінку українців, що ігнорують карантинні обмеження, керівник відомства порівняв із анархією.    

Наближаємося до тисячі: в Україні за добу виявлено 921 новий випадок коронавірусу
Джерело матеріала
loader
loader