Головним бути не хотів: чи долучиться Кличко до "партії мерів"
Головним бути не хотів: чи долучиться Кличко до "партії мерів"

Головним бути не хотів: чи долучиться Кличко до "партії мерів"

Віталій Кличко заявив, що не планує вступати у "партію мерів". На місцеві вибори піде від "УДАРу" – партії, яку очолює. Однак задля інтересів киян готовий співпрацювати з різними політичними силами.

Нещодавно в Україні створили "партію мерів". Міський голова Києва Віталій Кличко на брифінгу прокоментував можливу участь у ній, повідомляє 24 канал.

Я багато років є лідером політичної сили "УДАР", яка відстоює демократичні та європейські цінності. Висуватимусь на вибори від неї,
– зазначив Кличко.

Мер столиці наголосив, що в інтересах киян готовий до співпраці з різними політичними силами та партіями. Однак у "партію мерів" вступати не буде.

Кличко нагадав, що очолює Асоціацію міст України. Тому відстоює інтереси місцевого самоврядування. Водночас спростував інформацію, мовляв у "партію мерів" він не йде через те, що "хоче бути головним".

Створення "партії мерів": що відомо

  • Протягом останніх місяців відносини представників місцевої влади й центральної дещо загострились. Зокрема, мери міст інколи критикували рішення влади щодо жорсткого карантину.
  • Водночас президент Володимир Зеленський прирівняв із сепаратизмом бунт міських голів проти рішень центральної влади, бо це шкодить країні.
  • Мери кількох обласних центрів створюють партію "Пропозиція" для спільної участі в місцевих виборах у жовтні 2020. Наразі до неї входять 6 міських голів.

Що відомо про вибори у Києві

  • Чергові вибори мера Києва і Київради заплановані на 25 жовтня 2020 року.
  • Лідером симпатій на виборах до міської ради, за даними соціологів, є президентська партія "Слуга народу".
  • Дослідження кількох соціологічних груп свідчать про те, що найбільше голосів кияни готові віддати за чинного міського голову Віталія Кличка.


Рейтинг можливих кандидатів у мери Києва / Інфографіка 24 каналу

Теги за темою
Новини України Київ Новини політики Віталій Кличко місцеві вибори Наталія Пристанська
Джерело матеріала
loader
loader