Чоловіки виробляють більше антитіл до нового коронавірусу, ніж жінки - дослідження
Чоловіки виробляють більше антитіл до нового коронавірусу, ніж жінки - дослідження

Чоловіки виробляють більше антитіл до нового коронавірусу, ніж жінки - дослідження

Чоловіки виробляють більше антитіл до нової коронавірусної інфекції COVID-19, ніж жінки.

Про висновки Національної служби охорони здоров'я Британії, яка збирає плазму крові видужалих пацієнтів, пише Independent.

Дослідження Служби оцінює, чи можуть реконвалесцентні (тих, хто одужує) дози плазми бути ефективними для формування імунної відповіді у тих, хто бореться з інфекцією.

Після понад місяця випробувань було встановлено, що у 43% донорів-чоловіків було достатньо антитіл у плазмі, аби їх можна було використовувати для трансфузії, порівняно з 29% жінок.

Професор Девід Робертс, заступник директора з питань здавання крові в Службі, сказав: "Ми все ще хочемо допомоги від будь-кого, хто мав коронавірус або симптоми. Потрібно більше донорів плазми. Але особливо нам потрібні чоловіки. Ми перевіряємо кожне донорство плазми, і чоловіки мають більш високий рівень антитіл, а це означає, що ми можемо використовувати їхню плазму для порятунку життів".

"Наші дослідження та багато інших у ​​всьому світі показують, що чоловіки з COVID-19 більше ризикують важко захворіти, ніж жінки. Це робить їх кращими донорами плазми після одужання", - пояснив Робертс.

Нагадаємо, смертність серед чоловіків через нову коронавірусну інфекцію - 2,8% проти 1,7% - серед жінок. За словами вчених, низка чинників може працювати проти чоловіків. Серед них явища і суто біологічні, і ті, що криються в їхньому способі життя. Що про це відомо - читайте у матеріалі ТСН.ua.

Джерело матеріала
loader
loader