У Києві ресторанам та кафе дозволили приймати гостей всередині приміщень , йдеться в розпорядженні КМДА від 22 червня. Про це йдеться в розпорядженні Київської міської державної адміністрації від 22 червня.
Однак поки закладам заборонено відкривати дитячі кімнати, проводити банкети (тільки до десяти осіб), готувати їжу на відкритих кухнях і відкривати буфети самообслуговування.
Відвідувачі можуть увійти до закладу тільки у супроводі персоналу. Людей з підвищеною температурою або ознаками ГРВІ - не пускатимуть до закладу.
Установи повинні встановити антисептики, рідке мило і паперові рушники. Проводити вологе прибирання на кухні та літніх майданчиках тощо. Використані маски і рукавички треба збирати окремо.
Всі працівники мають обслуговувати гостей в масках й рукавичках. Гості повинні бути в масці, коли заходять у заклад і пересуваються по ньому.
До цього заклади могли відкривати лише літні тераси або продавати їжу з собою.
Нагадаємо, що київська влада зобов'язала торгові мережі, харчування та обслуговування організувати щомісячну перевірку своїх працівників на наявність антитіл до коронавиірусу шляхом імуноферментного аналізу