Київським ресторанам та кафе дозволили приймати відвідувачів усередині приміщень
Київським ресторанам та кафе дозволили приймати відвідувачів усередині приміщень

Київським ресторанам та кафе дозволили приймати відвідувачів усередині приміщень

Закладам громадського харчування у Києві дозволили приймати гостей усередині приміщень, але з дотриманням низки протиепідеміологічних правил. До кафе чи ресторанувідтепер гості можуть увійти лише в супроводі персоналу. Клієнтів з підвищеною температурою або ознаками ГРВІ пускати всередину не будуть.

Про це ідеться у розпорядженні КМДА від 22 червня.

Згідно з новими правилами, усі працівники закладів громадського харчування мають обслуговувати клієнтів у масках і рукавичках. Гості повинні бути також в масці, коли заходять до закладу і одягати її, пересуваючись ним.

Крім того, адміністрація кафе і ресторанів повинна встановити антисептики, рідке мило та паперові рушники у своїх приміщеннях. Проводити вологе прибирання на кухні і літніх майданчиках. Використані маски та рукавички треба збирати окремо.

Наразі закладам заборонено відкривати дитячі кімнати, проводити банкети за участю понад 10 людей, готувати їжу на відкритих кухнях та відкривати буфети самообслуговування.

У закладам громадського харчування відтепер потрібно дотримуватися таких правил:

  • біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесене маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції щонайменше 1,5 метра між клієнтами;
  • дотримання відстані щонайменше 1,5 метра між сусідніми столами; розміщення не більше чотирьох гостей за одним столом (без урахування дітей до 14 років);
  • дозволяється відокремлення столів один від одного перегородкою, що униможливлює контакт між відвідувачами, розміщеними по обидві її сторони;
  • меню розміщується для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення у кількості, достатній для уникнення скупчення людей, або на столах із матеріалу, що дозволяє проведення обробки дезінфекційним засобом; дозволяється видавати одноразові паперові меню з подальшою утилізацією;
  • видача замовлень в багаторазовому посуді здійснюється лише за наявності умов для його миття за високих температур у посудомийній машині з використанням миючих засобів;
  • рекламні брошури та матеріали забороняються;
  • дозволяється користуватися одноразовим посудом із картону чи паперу; прибори й кондименти (цукор, мішалки, трубочки) мають бути в індивідуальній упаковці;
  • забезпечується можливість безготівкового розрахунку.

Нагадаємо, у Києві зобов'язали всі торговельні мережі, заклади харчування й обслуговування організувати перевірку своїх працівників на наявність антитіл до коронавірусу шляхом ІФА-аналізу. Тести буде потрібно робити раз на місяць.

Відео Столична влада впроваджує обов'язкові ІФА-тести для працівників сфери послуг

 ІФА-тест — це тест, що визначає наявність в організмі антитіл до коронавірусу. Рішення проводити ці тести  для працівників сфери послуг прийняла столична влада, адже ці працівники найбільше ризикують заразитися. Однак чи раді таким заявам самі представники бізнесу - у сюжеті.

Столична влада впроваджує обов'язкові ІФА-тести для працівників сфери послуг
Джерело матеріала
loader
loader